Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklaringen bakom den osannolika förvandlingen

Adama Traoré i Wolverhamptons tröja.Foto: ANDREW YATES / REUTERS BILDBYRÅN
Adama Traoré
Traoré under sin tid i Barcelona.Foto: JOSE BRETON / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Hans muskler fortsätter häpna i Premier League.

Nu öppnar Adama Traoré återigen upp och berättar om sin fysiska förvandling och vad han äter för att få musklerna att växa.

– Allting lagas av min mamma som är den bästa kocken i världen, säger Traoré enligt The Sun.

Adama Traoré växte förra säsongen fram till en stjärnspelare för Wolverhampton efter flera år utan att ha lyckats slå igenom i England.

Samtidigt blev han lika uppmärksammad för sina stora muskler och det slogs fast att Traoré var en symbol för biceps-emojin”. När hans muskler kom på tal förnekade Traoré själv att han lyfte vikter i gymmet.

– Jag lyfter inga vikter, det är svårt att tro men jag gör inget sånt. Det här är genetiskt. Jag gör övningar men inte med höga vikter eftersom jag blir stor väldigt snabbt, sa Traoré till den spanska radiokanalen La Sexta

Men Traoré har inte alltid varit ett muskelberg, vilket syns på bilder från hans tid som ungdomsspelare i Barcelona. Han förklarar nu hur varför hans muskler aldrig tycks sluta växa – men han lyfter fortfarande inga vikter.

Adama Traoré berättar om sin kost

– Jag gör andra övningar. Alla måste anpassa sig till det som passar bäst. Jag kör mycket bålträning. Hemligheten är att känna sin kropp och anpassa träningen efter sin egen fysik, säger Traoré enligt The Sun

– Han är ett fysiskt monster, säger experten Hasse Backe i C Mores sändning från Spaniens Nations League-möte med Schweiz. 

Dieten är något av det allra viktigaste för fysiken, förklarar Traoré.

– Jag har fått muskler genom träning, vila och mat. Mat är grunden och något som jag ser som en väldigt viktig del av träningen, säger Traoré och fortsätter sedan:

– Jag försöker variera rätterna och ha en varierad, hälsosam och balanserad diet. Jag kan både äta paella och en typisk malisk maträtt med jordnötssås och brunt ris. 

Och så finns det ytterligare en viktig faktor i Traorés kost...

– Allting lagas av min mamma som är den bästa kocken i världen. Sedan äter jag mycket pasta, som alla andra idrottare gör, säger Adama Traoré.

Jordan Larsson om Barça-ryktet