Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förklaringen bakom den omtalade bilden

Cristiano Ronaldo.
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Cristiano Ronaldo.
Foto: KIERAN CLEEVES / STELLA PICTURES / PA
Cristiano Ronaldo och Jordan B Peterson.

Cristiano Ronaldos bild tillsammans med psykologiprofessorn och författaren Jordan B Peterson väckte frågor över hela fotbollsvärlden. 

Varför träffades de två? 

Nu berättar Peterson om bakgrunden till mötet i tv-programmet Piers Morgan Uncensored. 

– Jag hoppas att jag har kunnat hjälpa honom, säger Peterson. 

Bilden publiceras i början av september på Manchester United- och Portugalstärnan Cristiano Ronaldos Instagram.  

I en bild tagen från Ronaldos hem står anfallaren och gör tummen upp samtidigt som han håller handen på en annan persons axel. 

”Trevligt att träffas min vän”, skriver Ronaldo till bilden. 

Den andre personen på bilden är den kanadensiska psykologiprofessorn och författaren Jordan B Peterson. En man som på senare år blivit världsberömd för sina kontroversiella åsikter om – bland mycket annat – transpersoner, covid 19-vaccinet och frågor om maskulinitet. 

https://www.instagram.com/p/CiVclrcr0n9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Därför träffades Ronaldo och Peterson

Bilden blev omedelbart viral och omskriven i hela världen. De stora brittiska tidningarna, däribland Daily Mail och Daily Mirror, skrev att Ronaldo fick utstå hård kritik på sociala medier och bland annat anklagades för att ”förstöra sitt rykte”

Dessutom gav bilden upphov till många frågor. En fråga blev mer frekvent ställd än andra: varför umgås Ronaldo och Peterson? 

Den är nu besvarad. 

Nyligen medverkade Jordan B Peterson i programmet Piers Morgan Uncensored och han fick då frågan hur de två kom i kontakt. 

– Han bjöd in mig för att träffa honom. Han hade det lite tufft och en vän till honom tipsade om mina videor. Han såg dem och läste en av mina böcker sen bjöd han in mig för att prata, säger Peterson. 

Peterson berättar att de pratade i två timmar och främst avhandlade Ronaldos framtid, vilka hinder han har på vägen och hur han ska nå sina mål. 

Jordan B Peterson: Det pratade jag och Ronaldo om

Programledaren Piers Morgan tar upp att Ronaldo och hans partner Georgina Rodríguez förlorade ett barn tidigare i år. 

– Jag pratade med honom ett par dagar efter att han träffade dig och för mig känns det som att han är på en bättre plats, säger Morgan. 

Peterson varken bekräftar eller dementerar att sorgen efter det förlorade barnet avhandlades i deras möte, men säger att han hoppas ha kunnat hjälpa Ronaldo. 

– Det skulle vara underbart om det var så, säger Peterson. 

Sen tillägger han: 

– Men jag vet inte om Ronaldo behövde mig. Hans liv är väldigt bra och även om han har sina problem så har alla det. Så vi pratade om slutet på hans karriär och hur han skulle kunna optimera den. Det kan vara svårt för spelare att veta vad de ska göra med resten av sina liv, men Ronaldo har varit smart och inte byggt sitt liv på bara en sak. Så jag tror att övergången för honom kan vara smidig. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset