Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förändringen: ”Det är en katastrof för Liverpool”

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALAN RENNIE / IMAGO IMAGES / ACTION PLUS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JAMES WILSON VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Beskedet om att Afrikanska mästerskapen är tillbaka i januari rör upp känslor.

Fråga bara Jürgen Klopp.

– Det är en katastrof för Liverpool, säger han.

Efter att i många år ha spelats i januari gjorde det afrikanska fotbollsförbundet en förändring inför 2017.

Det kontinentala mästerskapet flyttades från januari till sommaren. I flera år hade tränare haft anledning att rasa över att deras spelare plötsligt försvann i en månad mitt under säsong och nu är det i gång igen.

Nästa år arrangeras nämligen de afrikanska mästerskapen i januari igen. Anledningen är att det helt enkelt är för varmt i värdlandet Kamerun på sommaren.

Jürgen Klopp vet vad beskedet innebär för honom.

Med stor sannolikhet kommer han få undvara stjärnorna Mohamed Salah, Sadio Mané och Naby Keita i cirka sex matcher nästa vinter – och detta under en minst sagt känslig period under säsongen.

– För Liverpool är det en katastrof. Man vet att man inte kommer kunna spela med dem under fyra veckor. Som klubb måste man tänka på det här, det hjälper inte de afrikanska spelarna, säger Klopp enligt BBC.

Jürgen Klopp: ”En katastrof för Liverpool”

– Om vi tvingas ta in en ny spelare i januari är det ett massivt problem. 

Mohamed Salah och Sadio Mané utgör två tredjedelar av klubbens fruktade anfallstrio och har den här säsongen och har noterats för tio, respektive elva, mål var i Premier League.

Att förlora dem under så pass lång tid, mitt under säsong, är givetvis ett hårt slag för Klopp.

– Jag kunde inte respektera de afrikanska mästerskapen mer än jag gör, men det är ett uppenbart problem att det går mitt under säsongen, även om det är logiskt att de gör de då vädret är bättre för dem då, det fattar jag. Men vi har inget att säga till om. Säger vi att vi inte släpper spelaren blir han avstängd. Det ska inte behöva vara så.