Föll ihop helt – första förlusten för Tuchel

Thiago Silva fick rött kort efter en halvtimme i sin comeback.
Foto: JOHN WALTON / AP TT NYHETSBYRÅN
Thomas Tuchel förlorade sin första match som tränare för Chelsea.
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA

Thomas Tuchel förlorade sin första match som tränare i Chelsea.

Efter Thiago Silvas röda kort tappade laget allt mot West Bromwich som till sist vann med hela 5-2.

– Det finns ingen anledning att släppa in fem mål när man har vår kvalitet, säger Chelseas tränare Thomas Tuchel till BBC.

Thiago Silva hade inte spelat för Chelsea sedan början av februari på grund av skadeproblem men gjorde comeback hemma mot West Bromwich under lördagen.

Då blev han noterad för ett mindre smickrande rekord efter en halvtimme när han efter sitt andra gula kort blev den äldste Chelsea-spelaren någonsin att bli utvisad i Premier League med sina 36 år och 193 dagar.

Dessförinnan hade Christian Pulisic gett Chelsea ledningen men det röda kortet hjälpte West Bromwich att vända matchen innan den första halvleken var slut. Matheus Pereira gjorde 1-1 på tilläggstid i den första halvleken och under samma tilläggstid placerade han också in ledningsmålet med ett lurigt avslut i straffområdet.

Chelsea föll ihop mot West Bromwich

I den andra halvleken drygade West Bromwich ut siffrorna ännu mer och gick ifrån till en 4-1-ledning i en match som till sist slutade 5-2.

– Det är två matcher. En elva mot elva och sedan elva mot tio. Det finns ingen anledning att släppa in fem mål när man har vår kvalitet, men det ligger på oss alla. Även mig själv, säger tränaren Thomas Tuchel till BBC efter matchen.

Chelseas förlust är den första sedan Thomas Tuchel tillträdde som tränare i slutet av januari. Laget ligger på fjärde plats i Premier League.

– Vi kunde inte anpassa oss till situationen, vilket var en överraskning eftersom vi ledde. Vi brukar ha tillräckligt bra självförtroende för att försvara men vi var lata och fortsatte göra stora misstag. Vi blev hårt straffade och det är svårt att smälta.

West Bromwich kämpar för nytt kontrakt

West Bromwich ligger näst sist i Premier League och fick en välbehövlig seger.

– Det var några galna minuter innan halvtid som vände allt, det var nyckeln. Vi skulle vara galna om vi inte tror att det kommer vara tufft att hålla sig kvar men vi kommer fortsätta kämpa, säger West Bromwichs Callum Robinson till BBC.