Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Foden syndabock – när City åkte ut

Phil Foden blev syndabock för Manchester City.
Foto: DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Giganterna Manchester City lyckades inte med att avancera vidare i den engelska ligacupen.

Phil Foden blev syndabock efter att ha bränt straff och fick i stället se West Ham fira cupavancemang.

Manchester City gästade under onsdagskvällen Londons Olympiastadion och West Ham i åttondelsfinalen i den engelska ligacupen.

Gästerna, som kom till start med världsstjärnor som Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez och Raheem Sterling, lyckades inte få hål på West Hams något b-betonade elva i en match som efter nittio spelade minuter blev mållös. Matchen gick således till straffar.

Inbytte mittfältaren syndabock

När straffläggningen väl drog i gång satte West Hams mittfältsveteran Mark Noble dit den första straffen innan Manchester Citys 21-årige stjärnskott Phil Foden, som byttes in med dryga kvarten kvar av matchen, klev fram och sköt en bra bit utanför den högra stolpen.

Det blev också den första och enda missade straffen lagen emellan. Said Benrahma behöll kylan och satte dit den sista avgörande straffen för sitt West Ham som därmed är klart för kvartsfinal i cupspelet medan Manchester City är utslaget.

Sedan tidigare är lag som Liverpool, Tottenham, Arsenal och Chelsea kvalificerade för kvartsfinalspelet som lottar den 30 oktober.

Lukakus uppmaning

”De kan stoppa rasism om de vill, men det gör de inte”