Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mourinho om Zlatan: ”Finns inte en chans”

Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Spekulationerna om Zlatan Ibrahimovic till Tottenham har varit många.

Men nu ger José Mourinho tydliga besked.

– Det finns inte en chans, säger han enligt Sky Sports.

För ett par veckor sen stod det klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar Los Angeles Galaxy.

Sen dess har ryktena avlöst varandra.

Blir det en återkomst i Italien? I Premier League? Eller kanske till och med en sensationell flytt till Sydamerika?

Milan, Napoli och Bologna har pekats ut som de mest troliga alternativen för den svenske 38-åringen, men i och med José Mourinhos nya jobb i Tottenham har uppgifterna om en flytt tillbaka till England tagit fart. Zlatan Ibrahimovic står utan kontrakt och är i januari fri att gå till vilken klubb han vill.

Mourinho om Zlatan: ”Ingen logik”

Nu kommenterar José Mourinho, som tidigare har tränat svensken i Inter och Manchester United, för första gången uppgifterna som gjort gälland att portugisen ska vilja kontraktera veterananfallaren.

På en presskonferens under måndagseftermiddagen meddelade Mourinho följande:

– Ni har rätt angående vår relation. Jag skulle säga att vi redan har en av de främsta anfallarna i England. Det finns ingen logik i att en anfallare av Zlatans dignitet skulle komma till en klubb som har Harry Kane, säger Mourinho på presskonferensen enligt Sky Sports.

Han fortsätter:

– Han (Zlatan) är en fantastisk spelare och en fantastisk person. Men jag skulle säga att det inte finns en chans. Vi har den bästa anfallaren i England. En av de tre bästa anfallarna i hela världen.

Tottenham är José Mourinhos tredje Premier League-klubb. Han har inte pratat med sin företrädare Mauricio Pochettino som sparkades, men han känner för honom.

– Jag vet vad han (Pochettino) känner för jag har själv varit där. Det är en period där man gör bäst i att bearbeta sina känslor och sen efter ett par veckor är man redo att prata. Jag respekterar det och vill ge honom den tiden.