Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finländarens stora hattrickshow i PL

Pukki blev stor hattrickhjälteFoto: GEORGIE KERR/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK / GEORGIE KERR/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Emil Krafth hade en tung premiärFoto: JOE GIDDENS / AP TT NYHETSBYRÅN

Svenska Emil Krafth fick göra Premier League-debut på bortaplan mot Norwich. 

Men han överglänstes av en finländare, Teemu Pukki, som gjorde hattrick i 3-1-segern. 

”Det blir pinsamt för Newcastle”, skriver Daily Mails Craig Hope på Twitter.  

Nykomlingarna Norwich åkte på storstryk av Liverpool i den första omgången när man förlorade med 1-4. I den matchen stod finnen Teemu Pukki för tröst målet. 

Och han skulle ha stor show när Norwich hade hemmapremiär i årets Premier League. Det var Newcastle som var på besök med svenska Emil Krafth från start. 

Men det skulle bli en tung premiär för den svenska högerbacken. 

Teemu Pukki stod för hattrick 

Efter cirka halvtimmen spelad gjorde Teemu Pukki sitt första mål för dagen när han läckert drog in en volley. 

Finländarens andra mål kom efter cirka 63 minuter och han skulle även fullborda sitt hattrick när han i den 75:e minuten satte dit 3-0 för sitt Norwich. 

– Jag är självklart väldigt glad över målen. Vi har som lag lyckats väldigt bra med omställningen från Championship till Premier League. Vi spelar den fotboll vi vill spela och skapar mycket chanser. Faktum är att jag kunde gjort ännu fler mål i dag, säger finländaren efter matchen i engelsk tv. 

”Det blir pinsamt för Newcastle”, skriver Daily Mails Craig Hope på Twitter. 

3-0 var ett resultat som stod sig nästintill matchen ut (Jonjo Shelvey reducerade i slutskedet) och Norwich tog sina första tre poäng för säsongen medan Newcastle inkasserade sin andra raka förlust för säsongen.