Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Festade för 35 000 efter segern i kvalet

Frank Lampard jublade - och festade loss. Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN
Derby möter nu Aston Villa i en direkt avgörande match med en plats i Premier League i potten. Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX / PAUL CURRIE/BPI/REX REX

Det finns fester. 

Också finns Derbys fest efter att de säkrat en plats i playoff-finalen i The Championship. 

Championshipsäsongen 2018/19 tillhörde länge, länge Leeds. Med den upphaussade tränaren Marcelo ”El loco” Bielsa så charmade den forna storklubben fotbolls-England rejält. 

Det såg dessutom länge vägvinnande ut, men i slutet av säsongen dalade de och tvingades till playoffspel mot Derby. 

De vann den första matchen mot Chelseaikonens Frank Lampards Derby och hade allt i egna händer i returen, som de dessutom tog ledningen i. Sen tappade de det. 

Derby möter Aston Villa i playoff-final

Jack Marriot kvitterade i 45:e minuten, Mason Mount gjorde Derbys andra mål i 46:e. Sen rullade det på och även om det blev dramatiskt i slutet så vann Derby dubbelmötet med totalt 4-3, vilket innebär att de är klart för playoff-final mot Aston Villa på Wembley den 27:e maj. Vinnaren i den matchen spelar i Premier League nästa säsong. 

En så viktig seger tarvar en fest, inte sant? 

Derbyspelarna och ledarna kände så i alla fall. De tog sig till Kings Head pub där de festade - rejält. I alla fall av deras barnota att döma. 

För på fredagen så har lagets kvitto från festnatten börjat spridas på sociala medier. 

https://twitter.com/Chelsea_FL/status/1129330682948411392

Barnotan landade på 35 000 kronor

Den visar att laget inhandlade 209 öl, över 150 shots, några flaskor prosecco och en hel del dryck till. Kostnaden? Den landade på strax under 35 000 kronor. 

En i laget verkade dock vilja vakna med lite lättare huvud än sina kamrater, vilket framgår av en ynka läsk som finns på notan. 

I Derby återfinns en svensk spelare i form av Marcus Olsson, landslagsspelaren Martin Olssons bror. Olsson har dock varit utanför laget hela säsongen.