Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fegisen Mourinho kommer straffa City

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
José Mourinho.
Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Manchester City.
Foto: ANDREW YATES / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Nästa söndag kan Manchester City bli historiska vid seger mot rivalen Manchester United. 

Men glöm det. 

Fegisen José Mourinho har sett tillräckligt av Citys svagheter för att straffa dem. 

"Friskt vågat, hälften vunnet" brukar man säga. 

Men å andra sidan är det inte helt sällan man hör någon säga "bättre fly än illa fäkta". 

Pep Guardiolas Manchester City har vågat friskt den här säsongen och vunnit nästan allt. Den enda plumpen i protokollet kom tidigt på säsongen mot Everton, i övrigt har Citys offensiv, ledda av Kevin de Bruyne och en pånyttfödd Raheem Sterling varit för mycket för de andra lagen att hantera. 

På andra sidan staden har José Mourinho och hans Manchester United opererat på ett annat sätt - och många gånger flytt sitt ansvar att dominera så som man förväntar sig av ett United. Men de har varit näst intill lika framgångsrika. Efter en målglad inledning på säsongen har United allt mer sett ut som ett Mourinholag. Riskminimerande och försiktiga. I slutändan ofta vinnare.  


LÄS MER: City vände och vann mot West Ham

En viss portugis har full koll

Nästa helg ställs de mot varandra i en match som betyder mycket för båda lagen. Förutom prestigen en derbyseger alltid för med sig så vill City vinna för att slå rekordet över flest antal raka segrar under en och samma säsong. Samtidigt behöver United vinna för att Citys försprång inte ska växa till 11 poäng och ta kål på spänningen i toppen för den här säsongen. 

Var dock inte oroliga över att dramatiken ska dö redan till helgen. För en viss portugis vet hur han ska utmanövrera sin rival. 

I sina tre senaste matcher mot Huddersfield, Southampton och West Ham har City visat vilka svagheter laget har och det har ju Mourinho självklart koll på. 

Dramatiken kommer fortsätta leva

Mourinho kommer att ta sig an den här matchen precis som han gjorde mot Liverpool och Arsenal. Försvara, kontra och hänsynslöst utnyttja de misstag som oundvikligen kommer att begås av Citys försvarare. 

Mot West Ham såg man ett tröttkört City som hade problem att ta sig förbi det kompakta West Hamförsvaret. Och de flesta gånger de väl tog sig förbi så stod Adrian i vägen. City som tidigare varit så stabilt på fasta situationer har för tredje matchen i rad sett oerhört skakiga ut på defensiva hörnor. Mot West Ham kostade det ett mål. 

I derbyt så ställs City mot ett lag som är bättre på alla positioner än vad West Ham är, inte minst när det kommer till den spanska målvakten de ska försöka få hål på. Dessutom så står det en slugare tränare än David Moyes på andra sidan. Så räds inte Premier Leagueälskare. Dramatiken kommer att fortsätta leva. 

För visst skulle man som neutral åskådare önska att Mourinho chockade City genom att anfalla, anfalla och anfalla. Men det kommer han inte att göra. Han kommer vara precis lika feg som vanligt. Och det kommer räcka för att hålla liv i den här ligan. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Nya skrällar i VM eller håller favoriterna hela vägen?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset