Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

"Fattar inte vad han snackar om"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är en färgstark personlighet.

Lagkamraten Henrikh Mkhitaryan har förståelse för att svensken förvirrar många. 

Zlatan Ibrahimovic har lyckats etablera sig som en stark närvaro i Manchester Uniteds omklädningsrum. Det har flera spelare vittnat om, däribland Paul Pogba och Marcus Rashford.

Henrikh Mkhitaryan betraktar sig själv som en av Zlatans bättre vänner i United. Men han medger att många missförstår svenskens bitska kommentarer. 

"Folk fattar inte Zlatan"

– Alla förstår inte Zlatans temperament. Folk fattar inte eller vill inte fatta hans skämt eller vad han snackar om. Men vi kommer bra överens, det har vi gjort från första stund. Vi höll kontakt även när han borta från Manchester och sysslade med sin rehabilitering, säger Mkhitaryan enligt armenisk statsradio. 

 

LÄS MER: Zlatans kaxiga ord på första United-träningen: "Skakade av rädsla"

 

Mkhitaryan åtnjuter ungefär samma status i hemlandet Armenien som Zlatan gör i Sverige. Detta utnyttjade Mkhitaryan för att sätta Zlatan på plats.

– Alla vet att Ibrahimovic kallar sig själv för Gud. Men när vi landade i Rostov sa jag åt honom: "Du kommer du att få se vem som verkligen är Gud". Det stod en massa armenier på flygplatsen och skanderade mitt namn. Då förstod han att det fanns en annan Gud: jag, säger Mkhitaryan.

"Han är inte skadad"

Zlatan Ibrahimovic reste inte med Manchester United till London för mötet med Arsenal på Emirates i lördagskväll. 

Direkt började spekulationerna om att Zlatans knä inte var som det skulle. Men under presskonferensen i Manchester under måndagen inför Uniteds möte med CSKA Moskva i Champions League, gav José Mourinho lugnande besked angående svensken. 

– Zlatan är inte skadad. Zlatan behöver ibland jobba hårt på med musklerna som stöttar knäet. Då kommer tröttheten också. Att jobba väldigt hårt under en period så kan man inte spela de här dagarna. Vi bestämde att göra så efter Watford. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag