Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får köpa för 1,8 miljarder – här är fem drömnamn

Foto: RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK / RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS BILDBYRÅN

Chelseas värvningsförbud kan hävas.

Och tränaren Frank Lampard är redo att spendera 1,8 miljarder kronor i januarifönstret.

Något som upprör en del av de egna supportrarna.

– Det är klart att det är intressant, säger Lampard enligt The Telegraph.

Efter att ha brutit mot Fifas regler om internationella övergångar och registrering av spelare under 18 år straffades Chelsea i februari.

Och det var stenhårt. 

Domen: Värvningsförbud i två raka fönster.

Något som innebar att Premier League-klubben bara kunde stå och se på när konkurrenterna rustade i somras. Detta samtidigt som klubbens störste stjärna, Eden Hazard, skrev på för Real Madrid.

Under hösten har den nye tränaren Frank Lampard fått trolla med knäna, vilket också har medfört att det pengastinna Chelsea plötsligt har fått satsa på yngre spelare och spelare som Tammy Abraham (22), Mason Mount (20) och Callum Hodson-Odoi (18) har alla fått mer speltid än vad de troligtvis hade fått under normala omständigheter.

Nu skriver The Telegraph att Chelsea har överklagat domen och att fallet kommer omprövas i slutet an november.

Om idrottens skiljedomstol, Cas, godkänner överklagan är klubben fri att värva redan i januari. Något som bekräftas av tränaren Frank Lampard, som enligt tidningen kan värva för hela 1,8 miljarder kronor i vinter.

Chelseas värvningsförbud kan hävas

Den trovärdiga tidningen skriver vidare att anfallet är en lagdel som Chelsea verkligen vill förstärka. Inte minst med tanke på att Olivier Giroud och Pedro Rodriguez sitter på utgående kontrakt, samtidigt som Willian inte ser ut att få något framtidsbeslut förrän efter säsongens slut.

Enligt The Telegraph är Chelsea intresserad av Lyons 23-årige anfallare Moussa Dembélé, som har gjort åtta mål på elva matcher i Ligue 1 den här säsongen. Crystal Palaces Wilfried Zaha och Borussia Dortmunds Jadon Sancho är två andra offensiva namn.

Leicsters vänsterback Ben Chilwell uppges också vara av intresse precis som Bournemouths nederländske mittback Nathan Aké, som Chelsea har möjlighet att köpa tillbaka för 500 miljoner kronor.

Frank Lampard sticker inte under stol med att det skulle vara en positiv nyhet om han fick shoppa loss i vinter.

– Jag skulle så klart vara väldigt intresserad av det, men det är en juridisk fråga och jag kan alldeles för lite för att kunna uttala mig. Men självklart... jag är intresserad, säger Lampard och fortsätter:

– Men vi gör det bra ändå, gör vi inte? Det är en skön känsla. Vissa spelare har så klart visat att de tar möjligheten de har fått på allvar och att de kan spela bra i olika roller. Vi har fått med oss bra resultat. Chelsea måste alltid försöka förstärka i fönstren, men just nu är jag väldigt glad med vad jag har att tillgå och det hoppas jag att fansen också är.

Mason Mount: ”Vi har visat vad vi kan”

Chelsea har fem raka segrar i ligan och ligger för närvarande på fjärde plats i tabellen. Och det faktum att klubben helt plötsligt har börjat ge yngre spelare chansen verkar onekligen vara något som många supportrar uppskattar.

Det faktum att klubben kan komma att få värva i januari har därför delat upp supportrarna i två läger.

Mittfältstalangen Mason Mount, som har fått sitt genombrott under hösten, tar dock allt med ro.

– Det som händer, det händer. Vi har visat vad vi kan göra med ett värvningsförbud och vi gör det bra. Unga spelare som är på uppgående måste fortsätta jobba hårt och titta på vad vi har presterat så här långt. Vi vill vinna titlar. Vi vill vara i topp i ligan och när tiden kommer (då de kan värva nya spelare) kommer vi vara redo för det, säger Mount.

Se när Viasat-profilen får testa på att vara VAR-domare