Foto: PAUL MARRIOTT/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL MARRIOTT/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: PAUL MARRIOTT/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL MARRIOTT/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: PAUL MARRIOTT/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL MARRIOTT/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fansen fick fnatt – efter Arsenals bild

Publicerad

Under tisdagen släpptes Arsenals nya lagfoto för säsongen.

Men en detalj i bilden fick flera fans att gå i taket.

"Ta bort den här bilden", skriver en besviken supporter på Twitter. 

Arsenal har inte övertygat under säsongsinledningen.

Och många supportrar saknar mittfältaren Santi Cazorla – som inte har spelat på över ett år på grund av skada. Saknaden av den spanske 32-åringen gjorde sig inte minst påmind under tisdagen då Arsenal lade ut säsongens lagfoto på sociala medier.

Anledningen? Santi Cazorla är inte med på fotot.

Det fick mängder av Arsenal-entusiaster att gå i taket, skriver sajten Givemesport. 

"Var i helvete är Santi?", skriver flera upprörda fans på Twitter.

Arsenals förklaring – efter fansens ilska

https://twitter.com/Arsemickey/status/907604937948975104?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.givemesport.com%2F1145004-arsenal-respond-after-fans-notice-santi-cazorla-is-missing-from-201718-team-photo

"Ta bort det här inlägget och lägg upp ett nytt med Santi", skriver en annan.

Bilden skapade ett så pass stort engagemang på sociala medier att Londonklubben till slut var tvungen att komma med en förklaring till varför spanjoren, som har kontrakt till nästa sommar, inte finns med på lagfotot.

"Santi Cazorla missade dagens event då han är på hälsokontroll i Spanien", skriver Arsenal i ett meddelande.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag