Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens stora ilska efter modellens tragiska död

Foto: JOE GIDDENS / AP TT NYHETSBYRÅN

Nusara Suknamai dog i helikopterkraschen som skakade Leicester förra året.

Nu kräver hennes familj klubbens förra ägare – som också omkom i kraschen – på hundra miljoner kronor, skriver BBC.

Det var för snart ett år sedan som en helikopter kraschade utanför Premier League-laget Leicesters hemmaarena, efter att ha lyft från planens mittcirkel kort tidigare. Samtliga personer ombord dog i olyckan. 

De som dog i kraschen var Leicester ägare Vichai Srivaddhanaprabha, hans medarbetare Kaveporn Punpare och Nusara Suknamai och två piloter. 

”Det är med djupaste sorg och med brustna hjärtan som vi kan bekräfta att vår ägare, Vichai Srivaddhanaprabha, var en av dem som tragiskt förlorade sina liv i lördags kväll när en helikopter kraschade utanför King Power Stadium. Ingen av de fem som befann sig ombord överlevde”, skrev Leicester i ett officiellt uttalande på Twitter. 

Familjen stämmer efter Leicester-kraschen

En undersökning gjord av den brittiska myndigheten för flygolyckor ska ha visat att ett tekniskt fel låg bakom kraschen. Enligt myndigheten ska pedalerna i cockpit som styr helikopterns bakre rotor ha slutat att fungera.

Nu skriver BBC att familjen till Nusara Suknamai, tidigare modell som bland annat slutat tvåa i Miss Thailand Universe, stämmer Vichai Srivaddhanaprabhas dödsbo på runt 100 miljoner kronor. 

Suknamai var anställd vid den förre Leicester-ägarens företag King Power Group. Ex-modellens föräldrar menar att hon var deras främsta försörjare, och att företaget inte alls kompenserat dem efter hennes död – utöver 25 000 kronor för att täcka begravningskostnader. 

Föräldrarna ska ha tackat nej till 500 000 kronor för att acceptera en förlikning. 

https://www.instagram.com/p/BpUDjhCA7wn/