Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens hälsning efter Fergusons hjärnblödning

Foto: SIMON EARL / SPLASH NEWS / SIMON EARL / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Foto: CARL RECINE / BILDBYRÅN

Fotbollsvärlden höll andan när sir Alex Ferguson opererades för en hjärnblödning för en vecka sen.

Demontränarens tillstånd har nu stabiliserats och då pratar familjen för första gången om den tunga tiden.

– Det har varit överväldigande med allt stöd, säger sonen Darren Ferguson enligt Daily Mirror.  

Det var i lördags kväll som nyheten om sir Alex Ferguson kom.

76-åringen, som tränade Manchester United mellan 1986 och 2013 och som av många anses vara tidernas störste fotbollstränare, hade drabbats av en hjärnblödning. Ferguson fördes till sjukhus där han opererades akut. Samtidigt strömmade hälsningar och hyllningar in från fotbollsvärldens alla hörn.

Från rivaliserande klubbar, rivaliserande spelare och tränare.

Från gamla United-spelare, nya United-spelare. 

– Han har betytt oerhört mycket för mig. Det är en chock, sa den förre United-svensken Jesper Blomqvist till SportExpressen i lördags. 

I går meddelade Manchester United att sir Alex Ferguson, som legat nedsövd, inte längre behöver intensivvård, utan kommer vara inlagd på Salford Royal Hospital som en vanlig patient.


LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Familjen Ferguson: ”Har varit enastående”

Och nu uttalar sig Fergusons familj för första gången.

– Å min och min familjs vägnar vill jag tacka alla människor som har varit vänliga och visat sitt stöd för oss under denna svåra tid, säger sonen Darren Ferguson enligt Daily Mirror. 

Han fortsätter:

– Det har varit överväldigande att läsa om det enorma antal människor som bryr sig om min pappa, tänker på honom och önskar honom väl i sin återhämtning.

Darren Ferguson, som är tränare för Doncaster Rovers, passar också på att hylla den medicinska personalen som har ansvarat för sir Alex.

– De har verkligen varit enastående, säger Darren Ferguson, som också ber medier att fortsatt respektera familjens vilja att låta dem vara i fred under rehabiliteringen.


MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger.