Experterna om Kulusevskis succé: ”Världsklass”

Foto: JAMES FEARN/PPAUK/Shutterstock / Shutterstock

Dejan Kulusevski flyttade till Premier League och Tottenham i januari och har gjort skillnad direkt. 

Svensken, som har gjort flest assist under 2022 i Premier League, hyllas nu unisont för sin insats i premiären.

– Den här säsongen ser han redo ut att dansa runt resten av Premier League, skriver The Athletic.

Tottenham vann premiären i lördags med 4-1 efter ett mål och en assist från Dejan Kulusevski. Svensken blev utsedd till matchens spelare och har sedan fått ta emot hyllningar från olika håll i engelska medier.

Liverpool-legenden Graeme Souness nämnde svensken i en intervju med talkSport. Där fick han frågan vilken spelare i dagens fotboll han hade velat spela med. 

– Varje gång jag fått bollen skulle jag ge den till De Bruyne. Men är det någon, vars namn jag kanske kan få ordning på framöver, Kulusevski, jag tycker man ska titta på honom. Han har något De Bruyne-likt över sig och han är bara 22 år gammal, säger han till talkSport.

The Athletic har skrivit en artikel med rubriken ”Kommer det här att bli Kulusevskis år?”.

I artikeln kan man bland annat läsa om att Kulusevski vänt en tuff start i Tottenham till något positivt. ”Efter de första träningarna med Antonio Conte i januari hade Dejan Kulusevski svårt att gå. Men den här säsongen ser han redo ut att dansa runt resten av Premier League”. De skriver även att ”man undrar om det inte är så att vi går in i Kulusevskis era”.

Kulusevski ”rättfärdigar” höga biljettpriser

I en podd som produceras av samma webbsida, vid namn ”The View from The Lane” säger James Maw följande: 

– Han gör saker som man aldrig har sett innan. Det är det som rättfärdigar att betala runt 720 kronor för att se en Premier League-match. Han dribblar och gör saker med bollen på ett sätt som man aldrig ser i övrigt. Mixen av hans fysik och hans teknik är så unik.

Ian Wright: ”Det är ren kvalitet, vi snackar om världsklass”

I BBC:s Match of The Day-sändning med Gary Lineker och Ian Wright får den sistnämnde frågan om vilken inverkan Tottenhams svensk haft på laget sedan sin ankomst.

– Otrolig inverkan. Om jag hade varit Tottenham-supporter hade jag varit ganska uppspelt nu. Vi pratar om en 22-åring. Hur ödmjuk han är och hur mycket han vill lära sig nya saker, det är fantastiskt. Han kan göra allt. Det är ren kvalitet, vi snackar om världsklass, säger Arsenal-legendaren.

Bara Harry Kane och Son Heung-Min har varit inblandade i flera mål i hela Premier League sedan han kom till klubben. Enligt flera källor, däribland The Athletic, är Kulusevski spelaren som gjort flest assist av alla i Premier League under 2022. 

Nu väntar derby mot Chelsea på söndag klockan 17:30. Chelsea kommer från en uddamålsseger borta mot Everton i premiären.

Tv: Se de snyggaste målen från fjolårets Ligue 1