Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Experten: Malmö FF kan avgöra hans öde

Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Maurizio Sarri verkar hänga löst i Chelsea.

Nu kan Malmö FF utgöra spiken i kistan för italienaren. 

Chelseas fyra senaste bortamatcher har inte varit någon speciellt behaglig resa för supportrarna. Eller vad sägs om den här sekvensen? 

Tottenham-Chelsea: 1-0 

Arsenal-Chelsea: 2-0 

Bournemouth-Chelsea: 4-0 

Manchester City-Chelsea: 6-0 

Efter gårdagens förnedring medgav tränaren Maurizio Sarri att han inte vet huruvida han sitter säkert på sin post eller ej.

– Du får fråga klubben. Jag är orolig för mitt lag. Jag är orolig över våra insatser. Jag riskerar alltid att förlora jobbet, sa Sarri på sin presskonferens efter matchen. 

Sarri illa ute

Forne Manchester United-stjärnan och numera tv-experten Gary Neville menar de kommande dagarna kommer att visa om Chelseas ledning har tålamod nog att låta fotbollsideologen Sarri genomföra sin vision för klubben.

– Om ägarna verkligen vill se en bättre fotboll så måste de kunna leva med smärtan. Det är inte rätt tillfälle att vekna nu. Inom de kommande 24-48 timmar kommer vi att få se om Chelsea har övertygelsen för att fortsätta, säger Neville till Sky Sports.  

Chelseas har ett späckat spelschema framöver. Först möter man svenska Malmö FF i Europa League, därefter Manchester United i FA-cupen, vilket följs upp av ett nytt möte med Manchester City, den här gången i ligacupfinalen. 

”Om de slår Malmö...”

Och Neville tror att MFF och Manchester-lagen kan spela avgörande roller för Sarris framtid i klubben.

– Om Chelsea slår Manchester United eller slår Malmö eller slår City, då kommer det att bli väldigt tufft att sparka honom, säger Neville. 

– Chelsea-spelarna är kapabla att göra det, men det verkar vara en tragisk situation.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!