Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expert sågar Salah: ”Han är så självisk”

Jürgen Klopp efter Liverpools första ligaseger på 30 år.
Foto: PHIL DUNCAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / PHIL DUNCAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Mohamed Salah, 28, är nybliven Premier League-mästare med Liverpool. 

Nu får han skarp kritik av Sky Sport-experten Graeme Souness. 

– Han är så självisk, säger Souness. 

Liverpool tog en tämligen enkel seger borta mot Brighton sent i gårkväll. 

Bakom 3-1-segern låg Mohamed Salah med två mål. 28-åringen har haft en kanonsäsong med 19 fullträffar i ligan och anses vara en av lagets viktigaste spelare. 

Nu riktar den tidigare Liverpool-spelaren och tillika Sky Sport-experten Graham Souness kritik mot Salah och menar att han fokuserar alldeles för mycket på att vinna skytteligan. 

”Har fått känna på det”

– Man ser reaktionen på honom när han inte får en passning. Då skriker han och gestikulerar i ilska. Hans lagkamrater kan inte ha varit nöjda med honom, säger Souness enligt Goal och fortsätter: 

– Han är alltid så självisk. Jag tycker att i kväll (läs i går) var han supersjälvisk. Han vill verkligen vinna skytteligan. 

Experten fortsätter resonemanget och hävdar att Salahs vilja att göra mål kan ha skapat en dålig stämning mellan honom och anfallskollegan Sadio Mané. 

– De har fått känna på det tidigare under säsongen. Men jag tycker att han (Salah) tar det ett steg längre. Mané har börjat tröttna på att inte få bollen i tid och känner att Salah inte vill passa honom, även om han befinner sig i ett bättre läge. 

Liverpool jagar poängrekordet. PL-mästarna har 92 poäng med fyra matcher kvar av säsongen. Jamie Vardy leder skytteligan med 22 mål.