Romelu Lukaku blev matchhjälte.Romelu Lukaku blev matchhjälte.
Romelu Lukaku blev matchhjälte.
Jesus Navas kvitterade för Manchester City i slutet – men hans 1–1-mål räckte inte. Foto: Jon SuperJesus Navas kvitterade för Manchester City i slutet – men hans 1–1-mål räckte inte. Foto: Jon Super
Jesus Navas kvitterade för Manchester City i slutet – men hans 1–1-mål räckte inte. Foto: Jon Super

Everton slog City i första semifinalen

Publicerad

Everton vann med 2–1 mot Manchester City i det första mötet i ligacupens semifinal.

Nu väntar ett ovisst returmöte på Etihad Stadium.

Att det var en cupmatch på Goodison Park märktes tidigt, då det var mer kamp än skönspel.

Precis före pausvilan tog hemmalaget ledningen genom Ramiro Funes Mori. Argentinaren tryckte från nära håll in en retur.

Med en kvart kvar kvitterade Manchester City. En långboll hittade till Sergio Aguero, som tog ner den under en kontring och hittade en fri Jesus Navas. Denne sköt kvitteringen i det bortre hörnet.

Romelu Lukaku målskytt igen

Evertons egen målspruta svarade dock direkt. Romelu Lukaku svarade för segermålet, när belgaren perfekt mötte ett inlägg.

Frågan är om Lukaku kan spela i returen. I samband med målet tvingades han linkande lämna planen.

Liten fördel Everton inför möte nummer två.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag