Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett missförstånd – jag var väldigt frustrerad”

Helgens bästa från Premier League i senaste ”Sportklubben”.
Sadio Mané blev rasande när Mohamed Salah inte gav honom öppet mål i en match mot Burnley tidigare under säsongen.
Foto: PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
De båda Liverpool-anfallarna delade skytteligatiteln i Premier League med Pierre-Emerick Aubameyang förra säsongen.
Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN REUTERS X03805

Liverpool och Manchester City drabbar samman i ett supermöte.

Liverpool kan skaffa sig nio poängs försprång till konkurrenten och ett rejält grepp om Premier League-bucklan redan efter tolv omgångar.

Men kan lagets anfallsstjärnor Mohamed Salah och Sadio Manés stjälpa varandra och laget i jakten på egna mål? 

Snacket började efter en säker 3-0-seger hemma mot Burnley.

Liverpool spelade sig fram fint i planen och Salah skulle bara spela bollen vidare till Mané för att ge senegalesen öppet mål. Salah valde ändå att försöka avsluta själv i ett trängt läge och fick i väg ett tamt avslut.

Efter händelsen sågs Mané gestikulera upprört när han blev utbytt med fem minuter kvar av matchen. Då tog ryktet om en spricka mellan Liverpools största anfallsstjärnor rejäl fart. Kunde inte lagets båda 22-målsskyttar från förra säsongen samarbeta?

Den förre storspelaren Michael Owen kritiserade Salah i ESPN:s tv-sändning efter matchen.

– Liverpool har Roberto Firmino som förmodligen är världens mest osjälviska spelare. I andra änden har du Salah, som endast bryr sig om att göra mål själv. Sen kommer Mané någonstans mittemellan, sa Owen.

Enligt honom var det upp till Jürgen Klopp att hitta en lösning för spelarna.

– Det är välbalanserat, men det kokade över i helgen.

”Vi har inga problem med varandra”

I mitten av oktober visade Joe Ridge från Daily Mail statistik på att ingen av de båda spelarna hade assisterat den andre till ett mål dittills under säsongen. Inte heller under den förra säsongens målsuccé var de bra på att assistera varandra. Salah spelade fram Mané till mål tre gånger och Mané assisterade bara Salah en gång i Premier League 2018/2019.

Dessutom lyfte Joe Ridge fram annan statistik som visade att Salah fortfarande inte hade skapat en enda målchans för Mané och att Mané skapat fyra till egyptiern dittills under hösten.

Strax efter det gjorde Salah sin första assist till Mané för säsongen i Champions League-matchen mot Genk och Mané hade dessförinnan tonat ner sin ilska mot lagkamraten.

– Vi pratade och allt blev som vanligt. Jag sa till honom att han var tvungen att passa mig och han sa att han inte såg mig. Han förklarade att han inte hade något emot mig. Vi står alltid sida vid sida, han är nummer tio och jag är nummer elva. Vi skriver till varandra ibland och vi har inga problem med varandra, sa Mané enligt The Mirror.

Han fortsatte:

– Det var ett missförstånd, jag ville bara hjälpa laget. Jag kände mig lite frustrerad eftersom det är fotboll och man vill göra mål. Vi är riktigt bra vänner.

– Jag var väldigt frustrerad eftersom man tittar på lag som Manchester City, de gör fem eller sex mål ibland.

”En nyckelmatch för titeln”

Just Manchester City är med all sannolikhet laget som kommer jaga Liverpool i kampen om Premier League-titeln även den här säsongen. Under söndagen möts lagen i en stekhet toppmatch på Anfield.

 Inför matchen har Sky Sports rapporterat om att Citys mittfältsstjärna David Silva riskerar att missa matchen och lagets bäste målskytt Sergio Agüero hyser stor respekt för Liverpool.

– Det är det enda laget som kan skada oss. De har jagat en ny ligatitel i många år nu, säger Agüero enligt The Mirror.

– Senaste säsongen gick de inte hela vägen så de är väldigt motiverade. I år har de ett försprång gentemot oss och de kommer försöka hålla i det till slutet.

Liverpools enda poängtapp den här säsongen kom i 1-1-matchen på bortaplan mot Manchester United. På Anfield har de full pott hittills.

– Vi vet att det är ett väldigt svårt ställe att vinna på men vi kommer försöka göra det eftersom det var väldigt länge sedan klubben vann där, säger Agüero.

– Det kommer bli en nyckelmatch för titeln.

Det återstår att se om Liverpool har lyckats behålla sin supersvit utan förluster på söndag - men oavsett så lär kampen där Salah och Mané kämpar både med varandra och mot varandra i kampen om skytteligatiteln bli spännande.

”Det kommer absolut vara en intressant faktor att hålla ett öga på när Liverpool försöker behålla sin ledning över City i toppen och vinna sin första ligatitel på 30 år”, avslutar Daily Mails Joe Ridge sin text om de båda stjärnorna.