Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Manchester City och Dortmund överens om Erling Haaland

Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det har ryktats länge om Erling Haalands framtid.

Men nu har Borussia Dortmund och Manchester City kommit överens för att genomföra en övergång.

Samtidigt dröjer slutförandet av Haalands kontrakt, enligt den engelska klubben.

Följetången där den norske fotbollsstjärnan Erling Haaland, Borussia Dortmund och Manchester City ingått har varit lång.

För efter hans genombrott i Salzburg för ett par säsonger sedan har han fortsatt att spruta in bollar i Borussia Dortmund. Totalt har det hittills blivit 85 mål på 88 matcher.

Nu tyder det mesta, efter en lång tids spekulationer, på att han kommer att fortsätta sin karriär i England.

Detta sedan Manchester City bekräftat att man kommit överens med Borusia Dortmund om en övergång som går i lås den 1 juli. Samtidigt meddelar de också att det som återstår för att övergången ska bli klar är att komma överens med Haaland själv om hans kontrakt.

Så mycket sägs han kosta

City skriver följande i ett pressmeddelande:

”Manchester City kan bekräfta att vi nått en principiell överenskommelse med Borussia Dortmund om en övergång för anfallaren Erling Haaland den 1 juli 2022. Affären går igenom förutsatt att spelarens villkor bekräftas.”

21-åringen har tidigare rapporterats kosta omkring 60 miljoner pund att köpa loss. Det vill säga nästan 750 miljoner kronor, i enlighet med hans utköpsklausul. Dock ser summan det kostar att lösa en övergång bli ännu större.

Angående lönen så har Fabrizio Romano rapporterat att han kommer att tjäna 375 000 pund i veckan, vilket är ungefär 4,7 miljoner kronor.

Kontraktet ska enligt de initiala rapporterna vara skrivet till 2027. Men enligt Manchester City har spelaren och klubben ännu inte kommit överens, trots att han enligt rapporterna redan ska ha genomfört läkarundersökningen.


https://twitter.com/ManCity/status/1524034164835639297?s=20&t=taDKlwLjtOUcV-YDBQJqeA

Bachner: ”Raiola en mästare i sin genre”

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset