Erling Braut Haaland om kritiken från Ole Gunnar Solskjaer

Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Erling Braut Haaland är Manchester Citys rekordman.

Nu avslöjar norrmannen ett av sina främsta knep – och berättar om Ole-Gunnar Solskjaers kritik.

– Jag tänkte ”vad i helvete, du har rätt!”, säger den 22-årige anfallaren i The Athletic.

I ett samtal med den tidigare stormålskytten Alan Shearer på The Athletic berättar Erling Braut Haaland bland annat om en pik han fick från Ole-Gunnar Solskjaer. Under tiden i Molde fick han nämligen kritik för sitt huvudspel.

– När jag gick till Molde 2017 så pratade Ole-Gunnar om mina nickar. Han sade ”du kan inte ens nicka” och jag tänkte ”vad i helvete, du har rätt!”. Sedan jobbade jag på det varje dag med honom och den assisterande tränaren Mark Dempsey.

Men utöver den fysiska träningen har Haaland ett annat knep för att hålla huvudet på rätt ställe: meditation.

– Som anfallare är det viktigt att inte tänka för mycket under matcherna. Om jag kliver in i en match och funderar på en chans jag missade förra matchen är det inte bra. Du måste vara hungrig i varje match. Det spelar ingen roll vad som har hänt tidigare, om du gjort tre eller noll mål, eller inte gjort mål på länge, säger 22-åringen.

”Det är inte enkelt att vara fotbollsspelare”

Han fortsätter:

– Du måste kliva in i matcherna med samma inställning. Jag försöker att inte tänka för mycket. Det handlar om att använda det som motivation och inte något negativt. Du vill alltid vara så bra som möjligt varje dag. Och något som hjälper mig är att meditera på fritiden, bara för att släppa alla negativa tankar.

Han trycker själv på att det är viktigt att inte sväva i väg, utan att hålla fokus på rätt saker. Det mentala spelet är viktigt helt enkelt.

– Man måste vara mentalt stark med allt som händer utanför planen. Du måste var extremt fokuserad och ha ett starkt huvud, för det är inte enkelt att vara fotbollsspelare även om folk tror att det är enkelt, säger Haaland.

Manchester City möter West Ham i Premier League-premiären klockan 17.30 under söndagen.

TV: Piken mot Haaland efter utspelet: ”Det får han lära sig”