Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erkänner: ”Har stulit några av hans idéer”

Fredrik Ljungberg. Foto: ADAM DAVY / AP TT NYHETSBYRÅN
Paul Scholes. Foto: TGSPHOTO/REX SHUTTERSTOCK / TGSPHOTO/REX/IBL REX FEATURES
Arsene Wenger. Foto: ANDREW BOYERS / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Fredrik Ljungberg hoppas få råd av Arsene Wenger och Sven-Göran Eriksson.

Arsenal-tränaren svarar också på den oväntade kostymattacken – från Paul Scholes. 

– Jag lovar att ni ska få veta vad jag kommer ha på mig, säger Ljungberg enligt Sky Sports.

Fredrik Ljungberg kastades in i hetluften direkt i söndags när han debuterade som huvudtränare i Premier League mot Norwich efter att Unai Emery sparkats.

Arsenal fick med sig ett 2-2-resultat på bortaplan efter att ha varit i underläge två gånger om. Ljungberg pikades under matchen av Manchester United-ikonen Paul Scholes – för att bära en grå tröja.

– Man tänker sig att han borde komma ut i kostym för att visa lite stolthet över att ha tagit jobbet, sa Scholes enligt Mirror.

Ljungbergs svar efter Paul Scholes attack

Under tisdagen svarar Ljungberg – skämtsamt – på piken från engelsmannen.

– Jo, det är ju väldigt viktigt, säger Ljungberg uppenbart sarkastiskt, enligt Metro.

Sedan förklarar han sitt klädval.

– Det gick så snabbt så att kostymen var fortfarande på kemtvätt. Jag hann inte få den klar!, säger Ljungberg.

– Jag har sett tränare som har träningskläder, kostym och vanliga tröjor i Premier League. Så jag bestämmer mig på matchdagen vad jag kommer använda. Vi får se om jag kommer ha kostym eller inte. Jag lovar att ni ska få veta vad jag kommer ha på mig, fortsätter han.

Med sitt nya uppdrag som huvudtränare i Premier League berättar Ljungberg att han gärna tar råd från förebilder som Arsène Wenger.

– Jag skulle gärna prata med Wenger. Jag har inte pratat med honom eftersom det har varit ganska stressigt. Men det står på min lista att göra, säger han enligt Sky.

”Sven är väldigt intelligent”

Även Sven-Göran Eriksson, med sitt förflutna som engelsk förbundskapten och huvudtränare för Manchester City, finns på listan över ledare som Ljungberg drar lärdomar av.

– Sven är väldigt intelligent. Jag pratade mycket med honom när han var förbundskapten för England eftersom han oftast såg våra matcher. Jag har hört historier om hur han behandlade spelare och hur han fick dem att må bra, så jag har stulit några av hans idéer. Han är en fantastisk tränare och jag hoppas kunna prata med honom snart igen, säger Ljungberg.

Härnäst väntar ett möte med Brighton och tränaren Graham Potter på hemmaplan – på torsdag – för Arsenal, som ligger på åttonde plats i Premier League. 

Ljungberg har en idé om hur han ska få hemmafansen med sig.

– När vi spelar på hemmaplan så vill fansen att vi ska vinna matcher och spela bra fotboll. Det är enda sättet att få bra stämning på hemmaplan. Det gäller oavsett om det är med mig eller någon annan som tränare, säger han.