Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Erkännandet väcker oro bland alla fans”

Foto: "REAL MADRID V LIVERPOOL FC" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGES
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/REX / PAUL GREENWOOD/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: IAN STEPHEN / IAN STEPHEN / PRO SPORTS IMAGES DPPI AGENCE DE PRE
Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS BILDBYRÅN

Manchester Citys seger mot Everton i onsdags innebar att Liverpool tappade serieledningen i Premier League.

Real Madrid-stjärnan Gareth Bale kan sitta på förklaringen till varför Jürgen Klopps mannar brister när det betyder som mest. 

Det som kunde ha varit en sju poäng stor ledning har plötsligt utvecklats till ingen ledning överhuvudtaget. Med två raka 1-1-matcher, först mot Leicester och därefter mot West Ham, har Liverpool släppt in Manchester City i titelracet. Nu leder City på målskillnad, med en match mer spelad. Båda lagen har 62 poäng. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Liverpool – direkt i Messenger 

 

”Det påverkar spelarna”

West Ham-mittfältaren Mark Noble varnade efter veckans match att Liverpool har börjat visa prov på tävlingsnerver.

– Jag såg Leicester-matchen på tv och man såg att Liverpools historia, spänningen på arenan, det påverkar definitivt spelarna. Jag kunde känna den där hemma i tv-soffan, sa Noble till Sky Sports.  

Och i den engelska pressen är man överens: Liverpool är nervösa. I den andan rapporterar Mirror om Gareth Bales intervju med FourFourTwo under rubriken: "Adam Lallanas Champions League-erkännande kommer att väcka oro bland Liverpool-supportrar i titelracet". 

Foto: ANDRES KUDACKI / AP

Bakgrunden är som följer: Bale har berättat om ett samtal han hade med Adam Lallana efter att Real Madrid besegrat Liverpool i den förra Champions League-finalen.

”Kunde inte sova”

– Jag frågade honom om de varit nervösa kvällen före. Han sa att alla hade haft svårt att sova. Men vi var alla väldigt avslappnade, för vi är så vana vid att vara i den här situationen, säger Bale till FourFourTwo. 

– De gav oss en stor fördel eftersom vi visste hur man handskas med känslorna kring en stor final. Det kanske Liverpool inte gjorde. 

 

LÄS MER: Hemligheten bakom Jörgen Klopps succé (PREMIUM) 

 

Samtidigt lägger Bale till att Liverpool verkar ha mognat den här säsongen.

– De har lyckats få till flera riktigt bra resultat. De ser till och med bättre ut och de har förbättrats defensivt, säger Bale. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!