Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erbjuds monsterlön för att ta över Newcastle

Mauricio Pochettino.Foto: DENIS MURPHY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / DENIS MURPHY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Newcastle United - snart en nyrik klubb?Foto: CRAIG DOYLE / CRAIG DOYLE / PRO SPORTS IMAGES DPPI AGENCE DE PRE

Klubben är på väg att bli nyrik.

Och Newcastle United verkar ha en plan för hur de ska spendera de saudiska pengarna.

Enligt Sky Sports kan Mauricio Pochettino nu bli världens tredje bäst betalde tränare.

Den senaste tiden har ryktena kring Newcastle Uniteds framtid duggat tätt. Ska Antoine Griezmann lämna Barcelona redan efter en säsong? Byter Edinson Cavani Paris mot Newcastle?

Kan det bli så att Dries Mertens ansluter från Napoli?

Ryktena är som sagt många och allt hänger så klart på det ekonomiska och om saudierna, med prins Mohammed bin Salman i spetsen, genomför det köp av Premier League-klubben som de uppges vara nära att genomföra.

Mauricio Pochettino har tidigare pekats ut som en kandidat att ta över som tränare och nu skriver Sky Sports att argentinaren, som fick sparken av Tottenham i november, är Newcastles huvudkandidat. Pochettino har stått utan jobb sen han fick lämna Londonklubben och enligt sajten är saudierna villiga att erbjuda 48-åringen en minst sagt generös lön för att locka honom tillbaka till Premier League-fotbollen.

Newcastle erbjuder Pochettino monsterlön

Eller vad sägs om 19 miljoner pund, motsvarande 233 miljoner kronor, i årslön?

Skulle affären gå i lås kommer Mauricio Pochettino bli världens tredje bäst betalda fotbollstränare efter landsmannen Diego Simeone (Atlético Madrid) och Pep Guardiola (Manchester City). Mauricio Pochettino lyckades under sina fem år i Tottenham stabilisera klubben i den absoluta ligatoppen och framgångarna kulminerade i och med Champions League-finalen mot Liverpool våren 2019.

Sky Sports skriver vidare att klubben, vid ett misslyckande att övertyga Pochettino, har Rafa Benitez, som tränade Newcastle 2016-2019, som backup.

Benitez lämnade klubben för att jobba i kinesiska Dalian, där han bland annat tränar svenskarna Marcus Danielson och Sam Larsson.