Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En skam – själviskhet av den högsta graden”

Jürgen Klopp.Foto: MICHAEL SEDGWICK VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: RUSSELL HART VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sedan dagen Jürgen Klopp kom till Liverpool har han hyllats unisont. 

Under måndagen fick han dock utså en rejäl skopa kritik – av League 1-laget Accrington Stanleys ägare.

”Han är en skam”, skriver Andy Holt på Twitter. 

Första matchen lagen emellan slutade 2–2 efter att Liverpool tappat en 2–0-ledning. Enligt FA-cupens anrika, och ibland omoderna, regler innebar resultatet att ett omspel mellan Liverpool och Shrewsbury väntar. 

Inför omspelet har det framkommit att Liverpool inte kommer ställa upp med sitt bästa lag.

– Vi måste respektera spelarnas hälsa, de behöver vila. De behöver mental och fysisk vila och det är vad vinteruppehållet handlar om, förklarade Klopp under måndagen.

Liverpools besked har fått League 1-laget Accrington Stanleys ägare att tända till rejält i en rad irriterade inlägg på Twitter. 

”Han är en skam. Jag förstår inte varför topplag och toppspelare i Premier League inte står enade med klubbar och spelare lägre ner i hierarkin. Det här är ren själviskhet av den högsta graden. Jag skulle dra mig själv ur sängen för att spela returen. För det är den rätta saken att göra”, skriver Andy Holt. 

Inte det första laget att göra så

Om Liverpool ställer upp med en roterad startelva skulle det inte vara det första laget att göra det i FA-cupen. Det har pågått under en längre tid, att framför allt storlagen ser värdet av att vila sina bästa spelare, snarare än att nöta ut dem. 

Särskilt i januari, då spelschemat är som allra tuffast i Premier League är det vanligt förekommande. Men det är ett perspektiv som Andy Holt inte ser. 

”Jag skulle inte bry mig ett skit om hur trött jag var. Jag skulle göra det rätta. Jag skulle ge tillbaka i stället för att vara en girig, självisk typ. Vi pratade om FA-cupen och hur topplag i Premier League hellre spelar träningsmatcher i Kina för att stärka deras intäkter och bygga deras varumärken”, skriver Andy Holt på Twitter. 

Hur Jürgen Klopp reagerar på Andy Holts kommentarer återstår att se. Klart är i alla fall att returmötet spelas på tisdag om en vecka. 

Så skulle Premier League-tabellen se ut om vi fimpade VAR