Beskedet i natt: Salas kropp är identifierad

Foto: REX/IBL / Rex Features
Planet försvann när Sala var på väg från Nantes till Cardiff.
Foto: FRANCIS HAWKINS / SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

I går bärgades en kropp från flygplansvraket i Engelska kanalen.

Nu bekräftar polisen i Dorset på sin hemsida: 

”Kroppen har identifierats som den professionella fotbollsspelaren Emiliano Sala. Våra tankar går till familjen i denna svåra tid”.

Sökandet efter den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala, 28, har pågått i flera veckor.

Sala hade precis sålts till Premier League-klubben Cardiff och för två veckor sen lämnade han franska Nantes i ett privatplan. Någonstans över den Engelska kanalen försvann spåren.

Flygplanet försvann från radarn och sen dess har sökandet efter 28-åringen varit en världsnyhet.

Två personer befann sig i det lilla propellerplanet då det störtade ner i vattnet; Emiliano Sala och piloten David Ibbotson.

Nyligen fann man vrakdelar från det störtade planet och under onsdagskvällen meddelade kommissionen som utreder flygkraschen att en kropp hade påträffats i flygplansvraket och att den förflyttats på ett ”lyckat sätt”.

Bekräftat: Emiliano Salas kropp identifierad

Ett dygn senare, alltså under torsdagskvällen, kom nya rapporter från polisen i Dorset.

sin hemsida meddelade polisen att den bärgade kroppen nu identifierats och att det var Emiliano Sala som hittades i flygplansvraket.

”Familjerna till Sala och piloten David Ibbotson har blivit informerade med den här nyheten och kommer få fortsatt professionellt stöd. Våra tankar finns hos dem i denna svåra tid”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Salas sista ord till vännerna

Kort efter att flygkraschen inträffat publicerade den argentinska tidningen Olé det som uppgavs vara Salas sista ord till sina vänner innan planet försvann. Tidningen hade tagit del av ett ljudmeddelande som Sala skickade till sina närmaste vänner via kommunikationsappen WhatsApp.

Sala inledde med att säga att han är i luften på väg till Cardiff och att ”det är i morgon allt börjar”.

Strax efteråt blev tonen mer allvarlig.

”Jag är här uppe i planet och det verkar som att det är på väg att gå i bitar”, sa Sala enligt Olé.

”Om ni inte hör nåt nytt från mig på 1,5 timme så behöver ni inte skicka någon att leta efter mig, för ni kommer inte hitta mig... Shit vad rädd jag är!”.