Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ek redo att lägga bud på Arsenal

Fans: "Vi känner oss svikna"
Daniel Ek har följt Arsenal sen han var liten.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Stora protester bröt ut utanför Emirates Stadium under fredagen.
Foto: KIRSTY O'CONNOR / AP TT NYHETSBYRÅN

Arsenalsupportrar vill ha bort ägaren Stan Kroenke från klubben.

Spotifys grundare Daniel Ek har på Twitter meddelat att han kan tänka sig att ta över.

Enligt Telegraph är intresset genuint och svensken är redo att lägga ett bud.

Bara några timmar innan mötet mellan Arsenal och Everton under fredagen samlades tusentals supportrar utanför Emirates Stadium. Supportrarna protesterade mot klubbens amerikanske ägare Stan Kroenke med anledning av Londonlagets inblandning i Super League.

”Kroenke out” skanderades utanför arenan och banderollerna med samma budskap gick att läsa. Arsenal var en av tolv initiativtagare bakom Super League, men efter kraftig kritik backade klubben.

Uppgift: Daniel Ek redo att lägga ett bud

Senare under fredagen gick Daniel Ek ut på Twitter och meddelade att han är redo att ta över klubben han länge hejat på. 

När jag var ett barn och så länge som jag kan minnas, har jag hejat på Arsenal. Om KSE är villiga att sälja, skulle jag gärna ge mig in i leken”, skrev Spotify-grundaren.

Nu rapporterar Telegraph att Eks intresse är genuint. Enligt tidningen är svensken redo att lägga ett bud och förbereder samtal med Kroenke. Samtidigt som Kroenke Sports Entertainment, bolaget som äger Arsenal, uppges vara redo att lyssna på bud över 20 miljarder kronor.

Daniel Ek har, enligt Forbes, en förmögenhet på cirka 40 miljarder kronor.

Thierry Henry kritiserar Kroenke

Stan Kroenke har varit majoritetsägare i Arsenal sedan 2007 och tog senare över 100 procent av ägarskapet. 

En som höjt rösten mot Kroenkes ägarskap de senaste dagarna är klubblegendaren Thierry Henry.

– De har styrt klubben som ett företag och de visade sina kort. Kanske är det att de inte förstår de grundläggande värderingarna inom fotboll och kanske var pengarna en för stor frestelse. Oavsett så hade de väldigt fel, säger han till Telegraph.

Se snyggaste målen från Ettan