Pep Guardiola. Foto: MICHAEL SEDGWICK / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHPep Guardiola. Foto: MICHAEL SEDGWICK / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Pep Guardiola. Foto: MICHAEL SEDGWICK / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Isco. Foto: "REAL MADRID V JUVENTUS FC" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGESIsco. Foto: "REAL MADRID V JUVENTUS FC" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGES
Isco. Foto: "REAL MADRID V JUVENTUS FC" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGES
Eden Hazard. Foto: NURPHOTO - S / KIERAN GALVIN/NURPHOTO/SIPA USA/ SIPA USAEden Hazard. Foto: NURPHOTO - S / KIERAN GALVIN/NURPHOTO/SIPA USA/ SIPA USA
Eden Hazard. Foto: NURPHOTO - S / KIERAN GALVIN/NURPHOTO/SIPA USA/ SIPA USA

Efter ligatriumfen – kan nu stoppas

Publicerad

Här är beslutet som kan komma att förstöra segerfesten för Manchester City och Pep Guardiola.

Enligt Daily Mail riskerar klubben att drabbas av transferförbud. 

Manchester City blev mästare i kavaj när ärkerivalerna Manchester United överraskande nog föll med 1-0 på Old Trafford mot ligajumbon West Bromwich. Laget har dessutom redan nu skrapat ihop till 93 mål – 30 fler än United. 

Men mycket vill ha mer. Inför sommarens transferfönster har en rad namn nämnts som potentiella köp som skulle kunna förstärka Pep Guardiolas mästarlag. 

För att nämna några: Isco (Real Madrid), Eden Hazard (Chelsea), Kylian Mbappé (PSG), Fred (Sjaktar Donetsk) och Riyad Mahrez (Leicester).

City kan få köpförbud

Nu hotas Guardiolas dröm om gå om intet. City har dragits inför rätta i idrottens skiljedomstol för hanteringen av supertalangen Benjamin Garre.

Enligt Daily Mail har Garres före detta klubb Velez Sarsfield anklagat City för att ha påbörjat värvningen av Garres innan han fyllde 16. Det bryter mot Fifas regler kring rekryteringar av minderåriga. 

Daily Mail skriver att det inom City råder oro för att CAS ska fatta ett beslut i Velez favör. Det skulle innebära att City riskerar att få köpförbud i de två kommande transferfönstren. Under den perioden skulle klubben inte kunna köpa in spelare.

CAS beslut väntas komma inom en vecka. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag