Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter kaoset: Santo tar över Tottenham

Foto: JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Tottenhams stora tränarcirkus är över.

Nuno Espirito Santo, 47, kommer att leda Spurs.  

– Det är en ära att få leda det här laget, säger han. 

Det var under våren som Tottenham sparkade José Mourinho efter ett par svaga resultat. Ryan Mason tog tillfälligt över men när säsongen tog slut så lämnade Mason och Spurs inledde jakten på en ny tränare. 

Det dröjde. 

Först kopplades Londonklubben ihop med Inters guldtränare Antonio Conte. Men förhandlingarna kollapsade. Därefter var Paulo Fonseca aktuell, men inte heller han fick jobbet. 

Kontrakt på två år

Tredje alternativet var Gennaro Gattuso, som bröt med Fiorentina efter endast tre veckor. Men Tottenham och den italienske tränaren kunde inte komma överens, vilket ledde till att Spurs drog sig ur förhandlingarna. 

Efter tre misslyckade försök har Tottenham nu hittat en ny tränare. 

Under onsdagen presenterades Nuno Espirito Santo. Han har tränat Wolverhampton de senaste åren och gjort de till ett etablerat Premier League-klubb. 

– När du har en trupp med så pass mycket talang och kvalitet, så vill du underhålla supportrarna. Det är en ära att få leda det här laget. Jag är glad och ser fram emot att få börja mitt arbete. Vi kan inte slösa bort tiden och måste sätta i gång direkt för snart drar försäsongen, säger portugisen i ett pressmeddelande.  

43-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt, fram till 2023. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset