Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domslut väcker stora reaktioner

Foto: SHAUN BOTTERILL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTIN RICKETT / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Två straffsparkar, en omdiskuterad handssituation och drama. 

Manchester City och Liverpool spelade 1-1 i toppmötet. 

”Vilket stort skämt”, skriver James Pearce, journalist på The Athletic. 

Experter har på förhand tippat Manchester City och Liverpool som två guldkandidater. Jätteklubbarna drabbades samman på Etihad stadium och det dröjde inte länge innan nollan spräcktes. 

Kyle Walker hamnade i en sen duell med Sadio Mané. Liverpool-spelaren föll i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Mohamed Salah var kylig och gav gästarna ledningen. 

City, som inte riktigt har fått till det den här säsongen, skruvade upp tempot och i matchminut 31 kom kvitteringen. Gabriel Jesus vände bort Joël Matip och petade in 1-1. 

”Det är hårt”

Hemmalaget fick sedan ett gyllene läge att ta ledningen när Kevin de Bruynes inlägg täcktes på Joe Gomez arm. Efter en VAR-koll blev det straff men tv-bilderna visade att Gomez hade armarna mot kroppen. Domslutet väckte starka reaktioner på sociala medier. 

”Gud vet vad som är handboll eller inte nuförtiden. Det borde inte vara så. Vilket stort skämt”, skriver James Pearce, journalist på The Athletic. 

”Det är uppenbart. Han (Gomez) försöker i desperation att ta bort armarna. Det är hårt”, skriver Gary Lineker på Twitter.

Kevin de Bruyne klev fram men missade grovt. Den belgiske storstjärnan missade målet helt och bollen placerades utanför. 1-1 stod sig halvleken ut. 

I den andra halvleken tog City över matchbilden, samtidigt som Liverpool fick ett tungt bakslag när högerbacken Trent Alexander-Arnold klev av skadad. Men varken City eller Liverpool lyckades avgöra och matchen slutade 1-1. 

Texten uppdateras. 

https://twitter.com/GaryLineker/status/1325487528330268672https://twitter.com/JamesPearceLFC/status/1325486351245062146