Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen mot Zlatan: ”Lycka till med det”

Foto: JULIAN AVRAM/ICON SPORTSWIRE VIA WWW.I / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CRHA, DASA / STELLA PICTURES BACKGRID UK

ESPN:s experter placerar Zlatan Ibrahimovic, 38, i både Tottenham och Liverpool.

Det stora frågetecknet?

”Ett krig mellan svenskens ego och hjärna”.

– Jag tror att Mourinho och Klopp är de enda i världen som kan övertyga Zlatan att nöja sig med 20-25 minuter per match, säger Craig Burley.

José Mourinho är tillbaka i Premier League.

Nu är frågan om även Zlatan Ibrahimovic återvänder till England. Under onsdagen skrev trovärdiga The Telegraph att den portugisiske tränaren kan komma att värva den 38-årige svensken, som lämnade Los Angeles Galaxy för ett par veckor sen.

Ett långt ifrån omöjligt scenario, om du frågar ESPN:s fotbollsexperter.

– Jag pratade om Zlatan till Liverpool förra veckan. Jag skämtade inte. Jag tror helhjärtat att han har visat nog i MLS och att han fortfarande har förmågan att göra det extra. Han är tillräckligt vältränad, säger Craig Burley i sändningen. 

– Jag tror att han skulle tillföra mycket. Han är en av de mest talangfulla spelarna i Europa över de senaste 10-15 åren. Jag ser det inte alls som en chansning, inte överhuvudtaget.

Kollegerna Alejandro Moreno och Shaka Hislop håller med. Men duon är också överens om att det finns en uppenbar faktor som kan förhindra Zlatan Ibrahimovic från en återkomst i Premier League.

Zlatan Ibrahimovic kopplas ihop med Tottenham

Klarar hans ego av att inte vara nummer ett?

– Frågan är om han nöjer sig med att få spela 20-25 minuter. Man måste övertyga honom om att spela som reserv, du kan inte vara killen längst fram, du kan inte vara superstjärnan. Lycka till med att övertyga honom det, säger Moreno.

Shaka Bislop fyller i:

– Det handlar om hans ego. Men Zlatan är en intelligent man. Han kan hjälpa ett lag som ”Spurs”. Men han är smart nog att inse att han inte kan göra det i 90 minuter. Det kommer bli ett krig mellan hans ego och hans hjärna. Hjärtat kommer säga att han är en superstjärna. Hjärnan kommer säga ”kom igen, spela 20 minuter”.

Craig Burley tror att det faktum att José Mourinho, som tidigare har tränat Zlatan i Inter och Manchester United, nu tränar Tottenham är en enorm fördel när det kommer till det där med begränsad speltid.

– Jag tror att José Mourinho är den enda tränaren i världen, tillsammans med Jürgen Klopp, som kan övertyga Zlatan att spela 20-25 minuter. Att bara starta i cupmatcherna. Jag tror inte att Zlatan skulle göra det för någon annan tränare, säger han.