Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen: Källström sämsta någonsin

Kim Källström firar sitt straffmål i FA Cup-semifinalen mot Wigan.Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX REX FEATURES
Källström skrev på för Arsenal den 31:a januari 2014.

Arsenal värvade Kim Källström i januari 2014. Nu kommer Express med tuff kritik. 

Källström utses till Arsène Wengers sämsta januarivärvning.

"Det var inte Wengers bästa beslut", skriver Express. 

 

Arsenal hade en svettig deadline day i januari 2014. Arsène Wenger var på jakt efter mittfältsförstärkningar, då flera nyckelspelare var skadade, och valet föll till slut oväntat på svensken Kim Källström, som fram tills dess tillhörde ryska Spartak Moskva.

Värvades trots skadan

Men övergången var långt ifrån smärtfri. När Källström landade i London för att genomföra de obligatoriska läkarundersökningarna med klubben upptäckte Arsenals läkarteam att svensken var ryggskadad. Trots skadan valde Wenger att genomföra värvningen.

Totalt blev det bara fyra framträdanden för Källström i Arsenal-tröjan. Källström fick bland annat slå in en straff i en FA-cup semifinal vilket till slut betydde att Arsenal vann sin första titel sedan säsongen 2004/2005.

Källström etta på listan

Men förutom det var vistelsen i Arsenal något blygsam - och på de brittiska öarna är domen ännu hårdare. När brittiska Express rankar Wengers värsta januarivärvning toppar Källström listan.

"På förstaplats hittar vi den svenske mittfältaren, Kim Källström, som värvades från ryska Spartak Moskva i januari 2014. Arsenal hade ont om spelare, centralt på mittfältet då flera spelare var skadade, och supportrarna bad bokstavligen Wenger om en värvning. Fransmannens svar blev Kim Källström. Fansen fick till slut reda på att svensken var ryggskadad när han skrev på kontraktet och gjorde inte debut förrän den 25 mars. Arsenal visste om skadan men Wenger valde trots skadan, att slutföra affären. Det blev bara fyra framträdanden innan han återvände till Ryssland. Det här var definitivt inte ett av Wengers bästa beslut", skriver Express i sin artikel. 

På Express lista återfinns dessutom spelare som Andrey Arshavin och mittbacken Sol Campbell, som har över 70 landskamper för England.

Express lista i sin helhet

1. Kim Källström

 

2. Roy Miyaichi

 

3. Wellington Silva

 

4. Kaba Diawara

 

5. Samuel Galindo

 

6. Guillaume Warmuz

 

7. Mart Poom

 

8. Thomas Eisfeld

 

9. Mohamed Elneny

 

10. Sol Campbell

 

11. Andrey Arshavin