Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen: ”En av de sämsta värvningarna någonsin”

Ole-Gunnar Solskjaer skulle ge sin syn på Manchester United i Europa League-slutspelet, men blev avbruten av en tolk.
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA

Alexis Sanchez och Manchester United går skilda vägar. 

Nu avslöjas det hur mycket 31-åringen kostade storklubben. 

Varje mål uppges ha varit värt hisnande 60 (!) miljoner kronor. 

Det var i januari 2018 som Alexis Sanchez värvades till Manchester United. 31-åringen har haft det svårt att ta plats i startelvan och den här säsongen lånades han ut till Inter i Serie A. 

Under torsdagen bekräftade Serie A-klubben att Alexis Sanchez kommer att stanna kvar i klubben. Kontraktet gäller till och med den 30 juni 2023. 

Nu rapporterar flera sajter om den verkliga kostnaden för Uniteds flopp-värvning. 

För varje match han spelade i Manchester United har den 31-årige anfallaren kostat klubben 1,7 miljoner kronor. En assist kostade 34 miljoner kronor och ett mål kostade upp mot 60 miljoner kronor. 

Så mycket kostade varje bolltouch

”Önskar Alexis Sanchez lycka till. Han kommer nämnas som en av Manchester Uniteds allra sämsta spelarvärvningar någonsin. Han kostade över 400 miljoner kronor i lön och gjorde endast tre ligamål, mot Huddersfield, Swansea och Newcastle”, skriver Kaveh Solhekol, journalist på Sky Sports. 

Sajten talkSPORT tar det hela ett steg längre och räknar ut hur mycket varje bolltouch kostade för Premier League-giganten. 

Svaret: 28 000 pund, närmare 300 000 kronor. 

Alexis Sanchez spelade i Arsenal innan han kom till Manchester United. Totalt har det blivit 63 mål på 150 Premier League-matcher. 

https://twitter.com/talkSPORT/status/1291304678114955265