Domaren erkänner efter fula tacklingen

Jordan Pickford satsade våldsamt mot Virgil van Dijk.
Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AP TT NYHETSBYRÅN
Tacklingen ledde till en korsbandsskada för nederländaren.
Foto: PETER BYRNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Michael Oliver erkänner ett misstag.

Domaren borde ha gett rött kort till Evertons målvakt Jordan Pickford när han skadade Liverpools Virgil van Dijk allvarligt.

– Jag har tittat tillbaka på det så många gånger, säger Michael Oliver till Daily Mail.

Liverpool åkte på ett tungt avbräck i Merseyside-derbyt i höstas när Virgil van Dijk – världens kanske bäste mittback – drog av korsbandet.

Nederländaren blev brutalt tacklad av Evertons målvakt Jordan Pickford men domaren Michael Oliver gav inte någon straff till Liverpool eftersom VAR-domarna hittade en knapp offside innan tacklingen.

Det blev dock upprört bland Liverpools supportrar efter matchen eftersom Jordan Pickford klarade sig ostraffad ur situationen och nu erkänner domaren att han borde ha visat ut målvakten.

– Den första tanken var att det inte kunde vara straff eftersom det var offside, berättar Michael Oliver i en intervju med Daily Mail.

Michael Oliver erkänner sitt misstag

Domaren fortsätter:

– Jag tror jag sa till VAR-rummet att ”om det inte är offside så blåser jag straff”. Jag har tittat tillbaka på det så många gånger. Jag tycker verkligen inte att Pickford gjorde något fel förutom att han försökte göra sig stor. Men han gjorde det på fel sätt, som skadan har visat.

Michael Oliver säger att han och domarteamet blev för distraherade av offsidesituationen.

– Vi alla, inklusive jag själv, tänkte inte så mycket på tacklingen som vi borde ha gjort. Vi kunde både ha dömt offside och visat ut Jordan Pickford. Det jag är förvånad över när jag tittar på det efteråt är att inga spelare på planen förväntar sig rött kort. Inga spelare bad om det, säger Oliver.

– Vi fastnade för mycket i att gå steg för steg i stället för att tänka på hela bilden, som handlade om att också tänka på tacklingen och inte bara faktumet att det inte kunde bli straff. Vi borde ha startat med offsiden, som vi gjorde, men gett ett annat straff till Jordan Pickford.