Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var den svåraste tiden under min karriär”

Harry Kane.Foto: JULIAN FINNEY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Harry Kane är en av Premier Leagues största stjärnor.Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Harry Kane öser in mål.

Men det har funnits tider då skyttekungen tvivlade på en karriär i Tottenham.

– Det har gått riktigt fort, det känns som att jag satt på Leicesters bänk i går, säger Kane till norska TV2.

I söndags skrev Harry Kane in sig i historieböckerna när han tog sig in på topp 10-listan över Premier Leagues bästa målgörare genom tiderna.

Den 27-årige engelsmannen har levererat mål för Tottenham på löpande band sedan han kom tillbaka från lånet i Leicester sommaren 2013 men det har inte alltid varit uppåt i Kanes karriär.

För TV2 berättar han om tankarna som gick när han satt på Leicesters bänk i Championship under våren 2013.

– Tiden i Leicester var en av de svåraste i min karriär. Jag spelade inte, och som ung när du inte får speltid kryper sig tankarna på om man någonsin kommer få spela för Tottenham i Premier League, säger Kane.

Harry Kane berättar om tuffa tiden

Han fick komma tillbaka till Tottenham och gjorde tre mål på tio matcher säsongen 2013/2014 innan det lossnade ordentligt med 21 mål säsongen efter.

– Hårt arbete och tro på mig själv har tagit mig dit jag är i dag. Det har gått riktigt fort, det känns som att jag satt på Leicesters bänk i går. Men det går fort, så man måste bara njuta av det och göra det bästa av det, säger Kane.

Kane har imponerat med sex mål och hela åtta assister på de sju första matcherna i Premier League. Han säger att han aldrig startat en säsong på ett så bra sätt och han vill vinna titlar med Tottenham – laget som har haft så förtvivlat svårt att få lyfta troféer.

– Jag vill vinna Premier League, jag vill vinna FA-cupen, jag vill vinna i Europa. Jag vill vinna allt och förhoppningsvis kommer jag ha några av troféerna på mitt cv när jag lägger av, säger Harry Kane till TV2.