”Det kom som en chock för mig och min familj”

Foto: KIERAN CLEEVES / STELLA PICTURES / PA

Bournemouth-spelaren David Brooks har drabbats av cancer. 

På Twitter skriver han om beskedet:

”Det kom som en chock för mig och min familj”, skriver 24-åringen. 

Det kom som ett chockbesked för den 24-årige mittfältaren. Under onsdagskvällen gick David Brooks ut och berättade att han hade diagnostiserats med cancerformen Hodgkin Lymphoma. Brooks, som är en av Bournemouth nyckelspelare skriver känslosamt: 

”Det här är väldigt svårt för mig att skriva. Men jag har drabbats av Hodgkin Lymphoma och kommer påbörja behandlingen nästa vecka. Trots att det här kom som en chock för mig och min familj, så ser prognosen positivt. Jag är självsäker inför återhämtningen och kommer komma tillbaka så fort som möjligt. 

Brooks: ”Visat stor professionalitet”

David Brooks har spelat 21 landskamper för Wales och så sent som i veckan var han på landslagsuppdrag. Hodgkin Lymphoma är en typ av cancer som slår hårt på immunförsvaret. 

”Jag vill visa en uppskattning gentemot alla läkare och undersköterskor som har behandlat mig. De har visat stor professionalitet och varit tillgängliga hela tiden. Jag vill också tacka alla på förbundet och landslagets läkarteam för det var de som upptäckte sjukdomen tidigt”, skriver Brooks. 

https://twitter.com/DRBrooks15/status/1448310161567883267