Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Detta kan bli hindret för Potter i Premier League

Foto: JOHN SIBLEY / REUTERS BILDBYRÅN

Trots att Premier League är över för den här säsongen så rullar SportExpressens Premier League-podd Kick and Rush vidare. 

FA cup-finalen, Manchester Citys Financial Fair Play-fiffel och Graham Potters övergång till Brighton är några av ämnena som podden tar upp i veckans avsnitt. Dessutom bjuds det på lite silly season för den som längtat efter den delen av året.

I veckan blev det klart att Östersunds förra tränare, Graham Potter har skrivit på för Brighton. Potter följde upp succén i Östersund med att komma på tionde plats med Swansea i Championship.

– Jag tror att det kommer vara ganska hårt tryck på Potter från den engelska pressen nästa säsong. Han valde den extremt udda vägen med Östersund, de brittiska tabloiderna har redan varit inne på hans ”konstiga” tillvägagångssätt med teater och dans, säger Petter Landén i Kick and Rush. 

Potter ska nästa säsong leda Brighton som med nöd och näppe klarade sig kvar i den engelska högstaligan. Nu väntar en tuff uppgift för Potter i ett Brighton som under sin förre tränare Chris Hughton spelade en annan typ av fotboll än den Potter vanligtvis vill se från sitt lag.

– Det ska ju bli kul att se den omvandlingen, för under Hughton spelade Brighton väldigt defensivt, Potter vill ju spela fotboll mer, säger Sebastian Mattsson och fortsätter.

– Det kan ju bli jättebra som Solskjaer i United i början, det kan också bli som Solskjaer i United i slutet.

Manchester City i blåsväder

Föga oväntat så vann Manchester City sin tredje titel för säsongen när de enkelt körde över Watford i FA cup-finalen. City vann med hela 6-0 och Vincent Kompany fick lyfta sin tredje pokal för i år och sin sista (?) för Manchester City.

– Vi vill inte snacka så mycket om FA cup-finalen för den var ju ännu mindre spännande än man trodde, säger Sebastian Mattsson om Manchester Citys seger.

Trots denna framgång kom efterspelet att handla om något helt annat. På presskonferensen efter matchen fick Citys tränare Pep Guardiola en fråga angående Financial Fair play och uppgifter som tyder på att City fuskat för att kringgå dessa regler.

– Allting tyder på att de fuskat och varit allmänt supervidriga. Då måste de få sitt straff, säger Petter Landén.

Weinemo får mothugg

Trots att poddens ordinarie medlem Pontus Weinemo inte är med i veckans avsnitt får han ändå mothugg när podden pratar silly season.

– Origi, som Pontus har varit inne på, hade ju en väldigt stark avslutning på säsongen men känns ju ändå på det stora hela som en spelare som är under Liverpools ambitionsnivå, säger Sebastian Mattsson.

Allt detta och mycket mer, får du om du lyssnar på veckans avsnitt av SportExpressens Premier League-podd Kick and Rush.

 

FILIP LINDFORS