Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det har hänt mycket i mitt liv som varit svårt”

Alexis Sanchez. Foto: PETER POWELL / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID KLEIN / REUTERS BILDBYRÅN

Alexis Sanchez har fått en tuff inledning på livet som Manchester United-spelare.

Nu har världsstjärnan talat ut om svårigheterna. 

Alexis Sanchez kom till Manchester United som en prestigevärvning för Manchester United. Värsta rivalerna Manchester City hade jagat chilenaren i flera månader – när José Mourinho klev in och snodde åt sig Sanchez mitt framför ögonen på Pep Guardiola. 

Han har dock inte blivit den omedelbara succén som supportrarna hoppades på. I stället har Sanchez radat upp ojämna insatser – och enligt uppgifter i engelsk press har han lika svårt i omklädningsrummet som på fotbollsplanen. 

"Isolerad och olycklig"

Daily Mail skriver att Alexis hamnat utanför gemenskapen på Uniteds träningsanläggning. De hävdar att han regelbundet håller sig på avstånd från lagkamraterna, att han "ofta är isolerad och olycklig". Ett konkret bevis på detta är att han för det mesta äter lunch ensam, i stället för med resten av United-spelarna. 

På en presskonferens med Chiles landslag erkände Sanchez att han har haft en tuff tid på sistone. 

"Har varit väldigt tufft"

– Eftersom jag ställer höga krav på mig så hade jag väntat mig mer. Jag tvekade på att spela för landslaget den här gången, mitt klubbyte kom väldigt abrupt, säger Sanchez enligt 24Horas.  

– Jag sa till förbundskaptenen att ge mig tillstånd att slippa åka, men så tänkte jag på det och insåg att vi skulle behöva träffas hela laget för att göra det så bra som möjligt. Det har varit väldigt tufft att byta lag, det har hänt mycket i mitt liv som varit svårt.