Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det gör ont – kommer att göra många arga”

Tottenhams Harry Kane blev utsett till lagkapten för England under VM 2018. Men när han fått beskedet dröjde det flera veckor innan han kunde prata om det.
Harry Kane.Foto: REUTERS BILDBYRÅN
Kane och Lucas Moura.Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Dimitar Berbatov i Manchester United.Foto: ACTION IMAGES / © BILDBYRÅN

Stanna i klubben han har representerat i 16 år.

Eller lämna för att ha större chans att vinna titlar.

Nu står Harry Kane, 26, inför ett vägskäl i sin karriär.

– När han blir äldre vill han kunna säga ”titta vad jag vann” till sina barn, säger förre Tottenhamanfallaren Dimitar Berbatov till BBC.

Harry Kane har varit en av Premier Leagues bästa anfallare i flera säsonger.

Men i prisskåpet ekar det fortfarande tomt. 

”Spurs” har inte vunnit en titel sedan 2008 trots att man de senaste säsongerna varit ett etablerat topplag i Premier League.

Under den nu pausade säsongen har Tottenham däremot haft det tyngre, samtidigt som anfallsstjärnan och lagkaptenen Harry Kane jagas av Manchester United till sommaren. 

Daily Mail har tidigare rapporterat att coronakrisen kan tvinga Tottenham att sälja Kane i sommar - och United ska vara redo att betala 2,5 miljarder kronor för hans signatur. 

– Det sorliga i fotbollsvärlden är det sedan länge har varit fastslaget vilka som är de stora klubbarna. Du kommer alltid att hamna i situationer i klubbar som Tottenham där spelarna måste bestämma sig om de ska stanna eller flytta till en storklubb, säger Dimitar Berbatov till BBC.

Berbatov om Harry Kane till Manchester United 

– Det är exakt samma sak med Harry Kane just nu. Han kommer att hamna vid ett vägskäl där han får ställa sig frågan: ”Vad gör jag nu?”, fortsätter han.

Berbatov gjorde själv flytten från White Hart Lane till Old Trafford efter att Tottenham vann ligacupen 2008. Med Manchester United vann han bland annat två ligatitlar.

– Det som gör ont är att Spurs senast vann en titel när jag spelade där. Det kommer att poängteras flera gånger och göra många arga att Harry Kane inte har vunnit något, och han blir inte yngre. Men när han blir äldre vill han kunna säga: ”titta vad jag vann” till sina barn, säger Dimitar Berbatov.