Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är svårt att få lojalitet i dag”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Petad ur Premier League-truppen. 

Nu talar Mesut Özil ut. 

”Det är svårt att få lojalitet i dag”, skriver stjärnan på Instagram. 

Mesut Özil värvades från Real Madrid till Arsenal sommaren 2013. Den tyske storstjärnan har varit en nyckelspelare men har de senaste två säsongerna hamnat i frysboxen av såväl Unai Emery och Mikael Arteta. 

När Arsenal registrerade Premier League-truppen saknades den offensive mittfältaren. Av de 25 spelarna fanns Özils namn inte med. 

Nu bryter han tystnaden. 

”Vad kan jag säga”

I ett långt inlägg på sociala medier skriver Mesut Özil att han är besviken över petningen. 

”Det här är svårt för mig att skriva. Sen jag skrev på ett nytt kontrakt med Arsenal 2018 har jag försökt vara lojal. Tyvärr har klubben inte varit detsamma mot mig, vilket har gjort mig ledsen. Jag har märkt att det är svårt att få lojalitet i dag. jag har alltid försökt vara positiv vecka till vecka i förhoppning att det dyker upp en chans som tar mig tillbaka till spelartruppen. Det är därför jag varit tyst hela tiden. Innan coronapandemin bröt ut var jag nöjd med min utveckling under Arteta. Mina prestationer har varit bra”, skriver 32-åringen. 

https://www.instagram.com/p/CGmn1TSLMUF/?utm_source=ig_embed

Özil har med Arsenal vunnit två FA-cuptitlar. 2014 vann han VM med det tyska landslaget men nuförtiden är han även petad där.

”Saker och ting har förändrats och jag förbjöds att spela fotboll för Arsenal. Vad mer kan jag säga? London är fortfarande mitt hem, och jag har fortfarande goda vänner i laget”.