Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är mitt enda problem just nu”

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

18 matcher kvar och fortfarande obesegrade.

Om Liverpool kan göra som Arsenals ”Invincibles”-upplaga och gå igenom en hel säsong utan förlust?

– Det enda jag funderar på är Tottenham och ingenting annat, säger managern Jürgen Klopp inför lördagens stormatch i London.

Inte sedan Glenn Hyséns glansdagar i det röda stället har Liverpool kunnat titulera sig Englands bästa lag – men nu är storklubben på god väg att bryta den 30-åriga torkan.

Och inte nog med det.

Med drygt halva säsongen spelad är det alltjämt med ett obesegrat lag som Jürgen Klopp lett sitt manskap till en överlägsen serieledning, 13 poäng före tvåan Leicester – med en match mindre spelad.

Faktum är att laget, vid seger borta mot Tottenham på lördagen, till och med är tolv poäng bättre än vad Arsenal var efter lika många spelade omgångar (21) när ”Gunners” gick obesegrade genom säsongen 2003–2004.

”Måste fortsätta”

Förutsättningar som får Liverpools tyske manager att hoppa jämfota av exaltering? Nja.

– Det enda jag kan säga är att om vi hade tänkt på något rekord så hade vi inte vunnit så många matcher (19 av 20 möjliga) som vi har gjort så här långt, säger Klopp och fortsätter:

– Jag tror inte – och ni får antagligen fråga de andra lagen som har klarat bedriften tidigare – att de andra har klarat av att slå rekord just för att de ville slå rekord. Det hände bara, eftersom de var fokuserade på varje enskilt steg. Precis som vi har varit och måste fortsätta vara.

Formsvagt Tottenham

På andra sidan planen, på Tottenham Hotspur Stadium, väntar ett allt annat än formstarkt motstånd. ”Spurs” har radat upp spelmässiga underprestationer i de senaste matcherna och, förutom i en knapp vinst hemma mot Brighton, lämnat planen i besvikelse mot Chelsea (0–2), Norwich (2–2), Southampton (0–1) och Middlesbrough (1–1 i FA-cupen).

Mitt i bedrövelsen saknar dessutom managern José Mourinho storstjärnan Harry Kane som är långtidsskadad fram till april.

Men om det finns någon substans i Jürgen Klopps uttalanden lär risken för underskattning från Liverpool-spelarna vara obefintlig.

– Mitt enda problem just nu är Tottenham, hur de spelar och på vilket sätt vi tror att de ska spela. Sådana saker. Det är det enda jag funderar på, ingenting annat, säger tysken.

Tottenham–Liverpool börjar klockan 18.30.