Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är ju sjukare än att Leicester vann ligatiteln”

Foto: XINHUA/AVALON.RED / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: ANDREW ALEKSIEJCZUK / IMAGO IMAGES / PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES
Foto: KIERAN GALVIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID BLUNSDEN / IMAGO IMAGES / ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIEN

Om topplagen i Premier League vinner sina fyra kvarvarande matcher slutar Liverpool på 97 poäng, Manchester City på 98. 

I SportExpressens Premier League-podcast Kick and Rush diskuteras förutsättningarna som gör detta till den mest minnesvärda toppstriden på väldigt, väldigt länge. 

Liverpool fortsätter att sätta press på Manchester City hela vägen till de avgörande omgångarna. 2-0-segern mot Chelsea, som kom efter ett drömmål från Mohamed Salah, innebär att man leder serien med två poäng före Manchester City, som har en match färre spelad.

I SportExpressens Premier League-podcast Kick and Rush diskuteras titelstriden – och det ofattbara i att två lagen ser ut att spela in över 95 poäng. 

Kick and Rush: ”Vansinnigt”

– Någonstans är det vansinnigt. Det är helt sjukt att ta in. Det är alltid någon som gör bort sig på vägen, men här vägrar båda att förlora. Det är nästan sjukare än att Leicester vann ligan. Att två lag håller kontinuiteten uppe över 38 omgångar. Det ska inte gå, säger Petter Landén.

Sebastian Mattsson fyller i att Citys prestation på vissa sätt är än mer anmärkningsvärd än Liverpools. 

– Jag trodde att City skulle försvara titeln, men att de skulle gå mot en ny säsong där man tar över 95 poäng. Det trodde jag inte. Att det blir normen. Man får lite La Liga-vibbar, och det gillar man inte. 

Weinemo får mothugg

Pontus Weinemo misstänker dock att City får tufft att producera en tredje 90-poängssäsong i rad. 

– Jag tror att City kommer att få möta svårare motstånd nästa säsong. Flera lag kommer att ta kliv framåt, säger han. 

Men Weinemo får mothugg direkt. 

– Det tror inte jag. Glappen är enorma nu. Det kräver ett stort tapp från City och ett stort kliv framåt från de andra topplagen exklusive Liverpool. Och jag ser inte riktigt den utvecklingspotentialen just nu i något av de andra lagen.