Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidningen portas – efter hårda kritiken

Foto: RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK / RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SERENA CAMPANINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær var en av flera som reagerade kraftigt på den uppmärksammade förstasidan i Corriere dello Sport.

Nu meddelar Milan och Roma att de tagit ett gemensamt beslut att bojkotta den italienska tidningen.

Den italienska tidningen Corriere dello Sport hade en bild på de två mörkhyade fotbollsspelarna Chris Smalling (på lån från Manchester United till Roma) och Romelu Lukaku (Inter, tidigare United) under den kontroversiella rubriken ”Black Friday”, som en förhandsartikel till mötet mellan de italienska klubbarna på fredag kväll.

– Det är den värsta förstasidan jag någonsin har sett, säger Solskjær på en presskonferens inför lördagens möte med Manchester City.

– Vi har så klart varit i kontakt med Chris för att stötta honom, och vi har även pratat med Romelu, fortsätter Unitedtränaren.

Corriere dello Sport ville lyfta fram de två spelarna som förebilder i arbetet mot rasism, men den till synes goda avsikten möttes av kraftiga reaktioner från fotbollsvärlden med påståenden om rasism.

– För det första, när du ser en sådan förstasida, frågar du dig: På riktigt? Är det möjligt? säger Solskjær.

Portas av Milan och Roma

Nu meddelar även de två italienska klubbarna Milan och Roma att man tagit beslutet att bojkotta alla intervjuer med tidningen, samt att neka dem inträde till deras träningsanläggningar.

Detta kommer att gälla året ut.

”Vi tror starkt på att både spelare, klubbar, supportrar och media måste stå enade i kampen mot rasism inom fotbollen, och vi har alla ett ansvar i det budskap vi väljer att visa”, skriver klubbarna i ett pressmeddelande.

De fortsätter:

”Bägge klubbar är medvetna om att den faktiskt nyhetsartikeln kopplad till rubriken innehöll ett antirasistiskt meddelande, och på grund av det har vi endast valt att porta Corriere dello Sport till och med januari.”