Ryska styrkor bombar sönder ukrainska städer och miljontals människor flyr sina hem.
Saudiarabiska styrkor är nu inne på sitt åttonde år i Jemen, där över 200 000 människor, däribland tiotusentals barn, har dött till följd av det blodiga kriget.
Samtidigt ska det spelas fotboll. Under söndagen vänds världens blickar mot London, Stamford Bridge och fotbollsvärldens, enligt många, smutsigaste match.
Chelsea mot Newcastle.
Eller Ryssland mot Saudiarabien, om man så vill.
”Den här matchen är en skam för engelsk fotboll. Se till att äta din söndagslunch i god tid innan du sätter på matchen. Annars finns det en risk att du inte lyckas behålla den i magen”, skriver Daily Mails krönikör Oliver Holt.
Han fortsätter:
”Det här är en match som får det att vända sig i magen och som skämmer ut oss och vår nationalsport. Premier League har blivit en fristad för despoter, tyranner, gangsters och deras smutsiga pengar. Det är tid att vi tar våra klubbar tillbaka”.

TV4:s och Fotbollskanalens Olof Lundh håller i grunden med Holt i hans resonemang.
– På ett sätt är man så avtrubbad, man höjer knappt på ögonbrynen längre. Putins invasion har gjort att alla har vaknat, att vi plötsligt pratar mycket mer om det här. Visst, vi har pratat om det saudiska ägandet, och vi vet att Chelsea har ägts av en rysk oligark i snart 20 år, säger han och fortsätter:
– Så på ett vis är det en skam för engelsk fotboll, det kan man säga, men samtidigt.. det här har ju accepterats av alla. Verkligen alla. Det är väldigt få som har ifrågasatt, framför allt inte de som har styrt och bestämt. Glöm inte att Storbritannien välkomnat ryska oligarker och deras pengar under lång tid.
Olof Lundh: ”Det är en mardröm”
Olof Lundh utvecklar:
– Oliver Holt har säkert skrivit om detta tidigare, men det är ett oerhört sent uppvaknande av fotbollen i stort och där måste man inkludera oss i medierna. Man har accepterat det här och idrotten har hela tiden klarat sig med att säga ”det är idrott”.
– Det har utnyttjats skamfullt och de som ska skämmas är de som har låtit det här hända, det vill säga ligorna. Att Premier League inte har satt stopp för det här, att de inte haft hårdare kontroller.
Samtidigt lider han med de supportrar som följt klubbarna under en lång tid.
– I grunden kan jag tycka att är det synd om de supportrarna. Det är klart att en del av dem gillar framgångar, men i grunden handlar det ju om att någon går in och kapar deras klubb. Det måste vara oerhört svårt att vara supporter. Det måste vara en mardröm att en regim som Saudiarabien tar över ens klubb bara så där. Vad ska man göra?

Chelsea ägs sen 2003 av den ryske oligarken Roman Abramovitj, en man med nära band till president Vladimir Putin.
Hans köp av klubben ritade om kartan. Inte bara för Chelsea, utan också för den internationella fotbollen i stort.
Efter ryssens intåg har vi sett hur Qatar köpt och pumpat upp Paris Saint-Germain. Manchester City ägs till nära 80 procent av Förenade Arabemiratens investmentbolag, med kungliga Schejk Mansour i spetsen.
Chelsea gick snabbt från att vara en habil Premier League-klubb till att bli en av fotbollsvärldens största aktörer. Sen Abramovitj intåg har klubben, som nyligen firade 117 år, vunnit fem av sina totalt sex ligatitlar.
Chelseas existens hotad
De har också vunnit Champions League vid två tillfällen, senast förra säsongen.
Nu är klubbens existens hotad.
Under de senaste dagarna har Storbritannien infört stenhårda sanktioner mot Abramovitj, vars tillgångar har frysts.
Motiveringen: Hans uppenbara kopplingar till Putin, skriver The Guardian.
Den ryske miljardären, som är en av världens rikaste, försökte i ett desperat försök sälja fotbollsklubben strax efter att Putins styrkor rullat in över den ukrainska gränsen. Dock utan resultat.
Nu är han bakbunden av den brittiska regeringen.
Och Chelsea som fotbollsklubb är under hård prövning med anledning av sin ägare. Under de senaste dagarna har klubben förbjudits att sälja matchbiljetter och souvenirer.
De får heller inte köpa eller sälja spelare, ens förlänga spelares kontrakt. Något som fått ett flertal stjärnor att kontakta sina advokater, uppger The Telegraph.
Advokaternas uppdrag? Få kontrakten rivna.
– Det är otroligt svårt att spekulera i vad det här kommer landa i. Det är klart att det kommer finnas intresse för att köpa Chelsea. En affärsmöjlighet finns säkert, men man har svårt att se att Chelsea ska kunna hålla sig kvar på den här nivån, att det ska komma in en lika rik ägare igen, säger Lundh.
– Bara de senaste åren har Abramovitj satt in 4,5 miljarder kronor, vilket är mer än någon annan klubb i den engelska toppen.
Olof Lundh menar att fokus ska ligga på den ryske oligarken, inte på den engelska fotbollsklubben.
– På något sätt kommer det bli en ny verklighet för Chelsea. Det handlar om att klubben inte ska gå under. Där har den brittiska staten också ett ansvar. Man ska straffa Abramovitj, inte Chelsea.
Tiotusentals barn döda i Jemen
Samtidigt som Chelsea är i fritt fall är Newcastle United på väg uppåt.
Saudiarabien köpte, via sin statliga investeringsfond PIF, Newcastle United för tre miljarder kronor i oktober. Något som gjorde en klubb i total kris till världens rikaste över en natt.
Parallellt med att nyrika Newcastle, som låg på nedflyttningsplats då köpet genomfördes, klättrar i tabellen fortsätter Saudiarabiens blodiga krig i Jemen.
Ett av världens fattigaste länder.
Kriget har nu pågått i sju år och det rapporteras att minst 233 000 människor har dött.
Mer än 10 000 av dem är barn.
Enligt Rädda Barnen är det över fem miljoner barn som riskerar svält.

Saudiarabiens kronprins och landets biträdande regeringschef, Mohammed bin Salman, står som vd för den investeringsfond som köpte Newcastle United.
För ganska precis ett år sen pekade den amerikanska underrättelsetjänst CIA ut kronprinsen som beställare av mordet på den regimkritiske journalisten Jamal Khashoggi. Khashoggi jobbade för Washington Post och mördades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul 2018.
Saudiarabien erkände så småningom att Khashoggi dödats i en operation som gick fel – men förnekade att kronprinsen var involverad.
Massavrättning dagen innan match
Människorättsorganisationen Amnesty International har vid flera tillfällen anklagat Saudiarabien och dess rättsystem för vad man benämner som grovt orättvisa rättegångar.
Landets domstolar utmäter i stor utsträckning dödsstraff och utför avrättningar.
Och så sent som under lördagen, alltså dagen innan matchen mellan Chelsea och Newcastle, ska Saudiarabien ha utfört en massavrättning av 81 personer.
Samtliga hade dömts till dödsstraff för olika typer av brott kopplade till terrorism, penningbrott och mord, enligt kungadömets egen nyhetsbyrå.
Enligt Reuters var sju av de 81 från Jemen.
– Det är kanske inte den här typen av sportswashing som Saudiarabien hade tänkt sig. Jag såg nyheten och det är så svårt att ta in och det är så brutalt, säger Olof Lundh.
Maja Åberg, sakkunnig på Amnesty:
– Att det sker dagen innan en sån här match är en väldigt tydlig illustration över hela problematiken. Saudiarabien är ett land som konsekvent kränker mänskliga rättigheter på hemmaplan och utför ett fruktansvärt krig i Jemen.
Hur ser ni på de rättsliga övergreppen?
– Att landet fortfarande använder sig av dödsstraff är så klart under all kritik. Sist jag kollade kan man fortfarande döma människor till döden för häxeri.
Hon har, bara under de senaste fyra åren, sett flera OS och fotbolls-VM anordnas i diktaturer.
VM och OS i Ryssland, OS i Kina och snart VM i Qatar.
Vad tänker du kring dagens match i Premier League?
– Det är ett otroligt tydligt exempel på sportswashing, där man försöker rikta strålkastarna mot idrotten för att dölja grova brott mot människor och deras rättigheter. Och det visar så tydligt att sport är politik. Det går inte längre att argumentera för att de båda inte hänger ihop, säger Maja Åberg.
Olof Lundh: ”Sent för fotbollen att byta riktning”
Hon gläds åt att problematiken uppmärksammats mer och mer under de senaste åren.
– Det har varit väldigt mycket på senaste tid. Jag skulle säga att det är väldigt positivt att den här typen av evenemang och matcher uppmärksammas, så att medvetenheten kan öka ännu mer.

Olof Lundh har under de senaste åren rapporterat återkommande om det bespottade världsmästerskapet i Qatar.
Ett land där tusentals migrantarbetare har dött i samband med byggena av de nya arenorna.
Tror du att fotbollsvärldens uppvaknande kommer resultera i en ny riktning, eller är det för sent?
– Jag tror att det är lite sent för fotbollen att byta riktning nu. När det kommer till landslagsfotbollen rätar det ut sig nu med EM i Tyskland, VM i USA, Kanada och Mexiko, sen EM i England. Frågan är om klubblagen klarar av att ta det steget i och med att de är så beroende av pengarna.
Olof Lundh avslutar:
– Klubbarna vänjer sig lätt vid det här inflödet av pengar. Det är bara att gå till sig själv, det är svårt att ändra på vanor. Jag tror att det blir jättetufft för fotbollen i stort när det försvinner miljarder.
– Uefa har råd att tacka nej till Gazprom, men för en del klubbar kommer det bli tufft att bli av med inflödet av pengar. Glöm inte heller att när ägarna av PSG, Chelsea, Manchester City och Newcastle skickar in miljard på miljard trillar pengarna ner i systemet och når ut till betydligt fler klubbar.