Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dejan Kulusevski om drömstarten i Tottenham och VM-drömmen

Foto: DAVID KLEIN / BILDBYRÅN
Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Instagram
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ETTORE GRIFFONI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / ETTORE GRIFFONI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN
1 / 10

LONDON. Han har gjort succé direkt i Tottenham. 

Och efter frysboxen i Juventus är Dejan Kulusevski lycklig igen.

Nu är han redo att ta Sverige till VM. 

– Människor kan inte vänta på att få sänka dig, säger han om frustrationen i Juventus.

Han berättar dessutom om tv-serien med flickvännen, Zlatans ord som fick honom att känna sig som ett barn på julafton och hejaramsan från Tottenham-fansen.

Det är en lycklig Dejan Kulusevski som kommer till nästa veckas viktiga play off-match mot Tjeckien. 

Brittiska tidningar beskriver starten i Tottenham som strålande och enastående. 

Tränaren Antonio Conte hyllade svensken som fantastisk efter veckans seger mot Brighton. 

Och Spursfansen har redan en hyllningssång: ”Gimme gimme gimme a ginger from Sweden”. 

– Jag älskar den naturligtvis. Jag tar inte sådant för givet. Alla mina kompisar skickar den till mig hela tiden, de tycker den är väldigt rolig, säger Kulusevski i en intervju med engelska medier, som SportExpressen tagit del av.

Supportrarna använder Abbas ”Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight”) till hyllningen. 

Dejan Kulusevski är ett Abba-fan

– Jag kan inte säga något negativt om dem, säger han och skrattar. 

Borta är frustrationen över att inte få speltid i Juventus.

Han ångrar inte januariflytten från Serie A.

Dejan Kulusevski fick stort förtroende under tränaren Andrea Pirlo. Sedan kom Maxi Allegri, och livet blev jobbigt

 – Det var tufft, säger han. Livet går upp och ned. Man måste verkligen vara stark när saker inte går som man tycker att de borde och det händer saker som du inte kan påverka. Du måste bara fortsätta vara dig själv, vara ödmjuk och alltid vara snäll. Men det är väldigt frustrerande när man älskar något, men inte får chansen att visa det och det är mycket som inte funkar. Jag var väldigt frustrerad och det är svårt att vara glad utanför plan när saker inte går som det borde på plan. 

– Jag visste att jag behövde en förändring så jag letade efter det. Så jag är väldigt glad att Tottenham trodde på mig och att tränaren ville ha mig, säger han.

”Bara får vara en normal 21-åring”

I England har Dejan Kulusevski hyllats för hur snabbt han anpassat sig till Premier League och Tottenhams spelsätt. 

– Det är många som ligger bakom det, säger han under en pressträff med brittiska tidningar. Speciellt tränaren som tror på mig och alla i tränarteamet som hjälper mig en massa. De låter mig göra misstag, vara mig själv och spela utan press. Sedan är lagkamraterna fantastiska. De hjälper mig mycket, både utanför och på plan. 

Han tror att flytten till Atalanta i tidig ålder har förberett honom för livet i England, gjort honom psykiskt stark och redo att snabbt omfamna en ny kultur.  

– Jag flyttade när jag var 15 och ett halvt, utan mina föräldrar, säger han. Jag hade bara kompisar där. Jag fick gå i skolan utan att kunna språket. Det var många saker som var jobbiga, men det hjälpte mig mycket. Och jag skulle göra samma sak igen.

Han gillade livet i Italien.

– Jag trivdes och lärde mig många nya saker. Men sedan ville jag ha något nytt. Varje år har jag tänkt: ”Premier League, Premier League”. Nu har jag till sist fått chansen att komma hit och det kunde inte vara bättre. Jag älskar livet här. Jag trivs verkligen med att spela här. Jag försöker bara greppa att jag bor i London och spelar för en klubb som Tottenham. 

Nu upplever han att det är lättare att koppla bort fotbollen i London.

– Det är en väldigt väldigt stor stad. Det är annorlunda än Italien. Det jag gillar är att jag känner en massa människor här. I Italien var det svårare att träffa folk, du vet, men här är det många svenskar och jag har en massa kompisar här. Det är skönt att ha ett liv utanför fotbollen så att jag inte behöver gå hem och bara tänka på träningen och matcherna. Det har hjälpt mig mycket, bara att få vara en normal och lycklig 21-åring. 

Sjunger i tv med flickvännen

Han bor med flickvännen Eldina Ahmic, tidigare i Brommapojkarna. 

Paret visar upp sitt privatliv i TV4:s nya säsong av ”Playmakers”. Än så länge har bara ett avsnitt visats.

– Min flickvän ville testa något nytt och allt som hon vill göra stöttar jag, säger han och fortsätter: 

– Jag är glad för hennes skull. Det är bara en liten grej. Det är ju inte ens på tv, det är på en app. De följer mest hennes liv. Jag är bara med, och beter mig kanske lite lustigt ibland. Programmet är mer om henne, vad hon gör och hur det är att leva i städer som Turin och London. Det handlar inte om fotboll. 

Kulusevski tycker inte att det är nervöst att visa upp sitt liv. 

– Hon var definitivt nervös. Jag var inte lika nervös för i några år nu har jag insett att allt jag gör kommer ut på något sätt eller annat. Visst, man behöver vara väldigt försiktigt med vad man visar upp för folk, för människor kan inte vänta på att få sänka dig. Men jag tror att jag mognar mycket just nu och ju äldre jag blir desto mer trygg blir jag i vem jag är. 

– Så, här är jag, jag bryr mig inte om vad som händer eller vad jag säger... jag älskar bara att vara mig själv och att fortsätta vara jag. 

I TV4-serien sjunger han med Eldina Ahmic i bilen. Hon presenterar det som ”Carpool karaoke”, men det kommer inte att vara ett stående inslag och han kommer inte sjunga sin hyllningslåt i kommande avsnitt. 

– Nej, det var bara jag och min flickvän som sjöng i bilen som alla gör. Vi älskar musik, mer var det inte.

Han hade inte ställt upp i en mer traditionell dokusåpa med tv-kameror som följer honom överallt. 

– Det är bara min flickväns mobiltelefon. Det är därför hon sa ja. Hade det varit kameror hade vi aldrig tackat ja. 

Zlatans viktiga ord

I nästa veckas landslagssamling får Dejan Kulusevski återförenas med sin idol Zlatan Ibrahimovic, tillbaka från skada. Milanstjärnan är dock avstängd i den första playoff-matchen. 

 Ibrahimovic har betytt mycket för Kulusevski. 

– Barn som kommer från ett annat land, barn som jag som har makedonskt blod... det är otroligt hur han öppnade så många dörrar, säger han. 

– Zlatan har öppnat dörrar för människor i Sverige på ett sätt som ingen kan förstå. Jag såg upp till honom. Han hjälpte verkligen varje barn som var utanför, för han visade att allt är möjligt om du vill något. Han dominerade europeisk fotboll i många år, gjorde så många mål och vi barn älskade honom verkligen. Och sedan när jag blev äldre och började spela fotboll själv och han sa mitt namn, jag var som ett barn på julafton. Jag var så lycklig. Jag visste inte ens att han visste vem jag var. Jag var bara så lycklig och tacksam. Jag kommer aldrig glömma det. Det var en stor sak för mig, bara att veta att Zlatan gillade mig. Nu är allt annorlunda. Jag är hans lagkamrat i landslaget. Jag måste prestera, jag måste hjälpa honom och han måste hjälpa mig. Så, ja, det är underbara tider.

Ibrahimovic delar med sig av sina erfarenheter. Han har hyllat Kulusevski flera gånger. 

– Jag lyssnar på vad han säger, på hans råd, för han vet vad han pratar om. Han är en väldigt ödmjuk person och väldigt rolig kille. Jag beundrar också att han är 40 år och kan fortsätta göra vad han gör, göra mål. Det är en ära att få spela med honom.

Sverige hör hemma i VM

På torsdag väntar Tjeckien i play off till VM. Först har Kulusevski dock fullt fokus på söndagens derby då Tottenham ställs mot West Ham. 

– Först är det en match mot West Ham som är viktigare just nu, och sedan på torsdag kommer jag att vara redo att ta mitt land till VM för vi hör hemma där. Vi kommer att vara redo. 

Kulusevski tror att Tottenham kan nå den viktiga fjärdeplatsen som leder till Champions League. De ligger just nu tre poäng efter Arsenal på fjärde plats, dock med en mer match spelad än ärkerivalen. Samspelet med Son Heung-min och Harry Kane har hyllats i England och kan bli avgörande i säsongsavslutningen. Svensken trivs med sina nya lagkamrater och hur tränaren Antonio Conte använder honom på kanten. 

– Jag behöver inte säga hur bra Son och Kane är. Det är otroligt vad de gör. De är fantastiska fotbollsspelare och väldigt fina människor. Det är enkelt att spela med dem. 

– Fotbollen utvecklas hela tiden och jag är en kille som inte kan stå still och jag vill hitta stora stora ytor. Tränaren har hjälpt mig mycket för jag hittar verkligen ytorna nu. Jag gillar var jag spelar nu och jag tror att jag har haft målchanser i varenda match som jag spelat. Så en stor eloge till tränaren. 


FANSENS RAMSA OM KULUSEVSKI

Gimme gimme gimme a ginger from Sweden

He came from Juventus

and he plays on the wing

Gimme gimme gimme a ginger from Sweden

Number 21

His name is Kulusevski


Melodi: Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight).

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset