Mathieu Debuchy. Foto: Antonio Bat / Epa / TtMathieu Debuchy. Foto: Antonio Bat / Epa / Tt
Mathieu Debuchy. Foto: Antonio Bat / Epa / Tt
Arsène Wenger. Foto: Ross KinnairdArsène Wenger. Foto: Ross Kinnaird
Arsène Wenger. Foto: Ross Kinnaird

Debuchy blev arg på Wenger: "Irriterad"

Publicerad

På övergångsfönstrets sista dag försökte Manchester United värva Mathieu Debuchy från Arsenal.

Tränaren Arsène Wenger nobbade dock budet - något som retat upp Debuchy.

– Jag är lite irriterad på honom, säger han till Canal+.

Till säsongen 2014 så värvades den franska ytterbacken Mathieu Debuchy till Arsenal från Newcastle för att täcka upp för Bacary Sagna. Debuchy var till en början en ordinarie spelare för Arsenal, men fick sedan se sig utkonkurrerad av den spanska talangen Hector Bellerin.

Den här säsongen har det endast blivit två starter för 30-åringen som blev allt mer frustrerad med bristen på speltid och därför lånades han i januari ut till Bordeaux i den franska ligan. Men han avslöjar nu att han hade erbjudande om att gå till en betydligt större klubb - men stoppades av Arsenaltränaren Arsène Wenger.

Debuchy ville till Manchester United

På fönstrets allra sista dag så hörde Manchester United av sig till Arsenal för att försöka värva Debuchy. Fransmannen var väldigt sugen på att flytta, men Wenger sa nej.

Det gjorde inte direkt Debuchy glad.

– Jag blev besviken, så klart. Om jag hade fått chansen att gå till Manchester United så hade det varit fantastiskt. Men olyckligtvis blev det inte så. Jag diskuterade det med tränaren (Wenger), men han sa att han inte kunde hjälpa en rival, säger han till Canal+.

– Jag är lite irriterad på honom, men det är hans beslut.

Debuchy känner sig lurad av Wenger

En del av anledningen till att Debuchy är arg på Wenger beror på att han känner att den franska demontränaren inte höll sitt ord. För inför den här säsongen så ska Wenger ha lovat Debuchy mer speltid - ett löfte han inte höll.

– Jag hade en bra försäsong och han (Wenger) sa att jag skulle få speltid sen utvärdera min situation i december. Olyckligtvis fick jag ingen speltid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag