Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De senaste månaderna har inte varit de lättaste”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nu är det klart.

Mesut Özil lämnar Arsenal och går till den turkiska storklubben Fenerbahçe.

”De senaste månaderna har inte varit de lättaste”, skriver stjärnan i ett avskedsbrev på Twitter.

Mesut Özil har varit ryktenas man under de senaste månaderna. Mittfältaren har inte spelat en minut under årets säsong, och den stora frågan har varit vem som kan tänkas ta över stjärnans enorma lön.

Förra veckan kom The Athletic med uppgifterna om att 32-åringen var på väg till den turkiska storklubben Fenerbahce. I veckan har Özil själv hintat om en flytt. På Stjärnans sociala medier har han lagt ut bilder på sin egen logga i Fenerbahçes gulblå färger och på honom själv som liten i klubbens tröja. Under söndagen blev affären klar.

”Mesut Özil, som har många framgångar och troféer i sin karriär, kommer nu att kämpa för sin barndomsdröm, Fenerbahçe”, skriver den turkiska klubben på sin hemsida.

Özils kontrakt med Arsenal stäckte sig till i somras. Men efter förhandlingar kom båda parterna överens om att bryta spelarens kontrakt i förtid vilket möjliggjort en flytt redan i januari. Nu har stjärna skrivit på ett kontrakt på 3,5 år med Fenerbahçe.

Özils avskedsbrev till Arsenal-fansen

På sitt Twitterkonto har Özil publicerat ett avskedsbrev till Arsenalfansen.

”Som jag sagt tidigare har de senaste månaderna inte varit de lättaste. Som alla spelare vill jag spela varje minut för mitt lag, men liver blir inte alltid som man tänkt sig”, skriver stjärnan.

”Mycket har skrivit om min tid i klubben, speciellt under de senaste månaderna. Arsenal är en klubb av klass och prestige, något jag känt varje gång jag klivit ut på planen. Spelare och ledare kommer och går, men klubbens värderingar och dess fans finns där för evigt”. 

Mesut Özil kom till Arsenal från Real Madrid 2013. På åtta år har det den tysken stått för 33 mål och 58 assist på 184 matcher för i den rödvita tröjan. 


https://twitter.com/MesutOzil1088/status/1353345563639615489https://twitter.com/Arsenal/status/1353342027421904896