Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De nobbade van Dijk för att värva Lindelöf

Virgil van Dijk.
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX / JAVIER GARCIA/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Victor Lindelöf.
Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Charlie Austin i Queens Park Rangers tröja.
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United valde mellan Victor Nilsson Lindelöf och Virgil van Dijk.

Åtminstone om man ska tro nederländarens tidigare lagkamrat Charlie Austin.

– Han sa: ”Vet du Charlie? Under sommaren har det stått mellan mig och Victor Lindelöf och de värvade Lindelöf”, säger Austin till Talksport.

Virgil van Dijk var en eftertraktad mittback när han gjorde succé i Southampton och han såldes till sist till Liverpool för 850 miljoner kronor i januari 2018.

Där har van Dijk nu hunnit göra stor succé och lett laget till seger i både Champions League och Premier League. Men det kunde ha blivit annorlunda – och det avslöjandet kommer från ett oväntat håll.

Charlie Austin – lagkamrat med Virgil van Dijk i Southampton – berättar att Manchester United valde mellan att värva Victor Nilsson Lindelöf och Virgil van Dijk.

– Jag kommer ihåg slutet av vår tid i Southampton när v båda satt på bänken, säger Austin till Talksport.

Manchester Untied nobbade Virgil van Dijk

Han fortsätter:

– Jag frågade honom: ”Kom igen Virgil, vad händer? Manchester United måste ju ha varit ute efter dig?”. Han sa: ”Vet du Charlie? Under sommaren har det stått mellan mig och Victor Lindelöf och de värvade Lindelöf”.

Charlie Austin spelar numera i Queens Park Rangers i Championship och han minns Virgil van Dijks avsked från Southampton.

– Han bad om ursäkt till grabbarna men vi alla sa ”'Virg', vi förstår. Du kopplas ihop med Man United och Liverpool och du vill flytta, det är okej för oss”. Vi var bara glada att han fortfarande var där och gav laget sån kvalitet, säger Austin.