Sergio Romero. Foto: Marius Becker / Epa / TtSergio Romero. Foto: Marius Becker / Epa / Tt
Sergio Romero. Foto: Marius Becker / Epa / Tt
David de Gea. Foto: Clive MasonDavid de Gea. Foto: Clive Mason
David de Gea. Foto: Clive Mason

De Gea petas – då ersätter debutanten

Publicerad

MANCHESTER. Louis van Gaal har bestämt sig. Det blir oprövade Sergio Romero som får spela premiärmatchen mot Tottenham efter den oväntade petningen av stjärnan David de Gea.

– Vi har målvaktsproblem, säger Louis van Gaal till MUTV.

Manchester United får inleda säsongen med ett relativt oprövat kort i mål. Louis van Gaal har bestämt sig för att satsa på Sergio Romero i dagens toppmatch mot Tottenham efter att ha petat sin storstjärna David de Gea. Det var under gårdagens presskonferens som Manchester Uniteds holländska manager gav det oväntade beskedet att David de Gea, som jagas av Real Madrid, inte är tillräckligt fokuserad på Manchester United för att kunna spela stormatchen mot Tottenham. I stället blir det nu alltså Romero som ställs mot Harry Kane på Old Trafford.

Valdes i U21-laget

Louis van Gaal, som även skickat världsmålvakten Victor Valdes till U21-laget på grund av disciplinära problem, kunde välja mellan oprövade Sam Johnstone, 22, som spelat flera av Uniteds träningsmatcher i sommar, men som egentligen skulle lånas ut till Preston och nya värvningen Romero som ännu inte spelat en match med klubben.

Petningen av David de Gea får stor uppmärksamhet i Storbritannien inför dagens premiäromgång. "Målvaktskris" och "De Ge ute i kylan" är några av rubrikerna i brittiska tidningar. Den tidigare Unitedbacken Rio Ferdinand, som spelat med David de Gea, tror att United måste behålla den spanska världsmålvakten för att kunna vinna ligan.

– Om Manchester United tappar David de Gea kan de glömma att slåss om ligatiteln, skriver Rio Ferdinand i The Sun.

– En klubb som Manchester United kan inte låta en spelare som De Gea försvinna på grund av pengarna de får från Real Madrid för de kommer kosta dem stora pokaler.

Kan övertalas

Ferdinand tror att De Gea kan övertalas att stanna.

– Jag känner De Gea väl från när vi spelade tillsammans. Han är för professionell för att kasta in handduken och sura. Han kanske inte gillar beslutet, men det är inte det jobbigaste i världen att behöva spela för Manchester United i ytterligare ett år, skriver han.

Enligt Daily Mail kommer Manchester United värva Ajaxs Jasper Cillessen om David de Gea försvinner.

– Vi har målvaktsproblem så vi behöver kanske värva ytterligare två spelare, säger Van Gaal till MUTV.

Sjärnvärvningen från Bayern München, Bastian Schweinsteiger, börjar matchen på bänken. Mittfältaren anses inte vara tillräckligt matchtränad för att starta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag