”De frågorna skulle aldrig ställas till Frank eller Ole”

Jürgen Klopp vill inte ge bort speltid som godis.
Foto: REVIERFOTO / IMAGO/REVIERFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Harvey Elliott saknar speltid i tre matcher för att få en guldmedalj.
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

Jürgen Klopp kommer inte ge sina unga spelare chansen ”bara för att”.

Det slår han fast på en presskonferens under fredagen.

– Det går inte att ge bort speltid som godis. Vi måste försäkra oss om att de bästa elva för dagen är på planen, säger Liverpool-tränaren.

Premier League-mästarna Liverpool åkte på en rejäl smäll efter titelfirandet förra veckan. Borta mot Manchester City var man chanslösa och föll med hela 4-0.

Tränaren Jürgen Klopp menar att laget hade en tuff uppgift mot ligatvåan.

– Vi har lärt oss mycket de senaste åren. I den här matchen var det konstiga omständigheter. Hur hanterar man att vara mästare och en vecka senare spela mot ett av de bästa lagen i världen? De hade inget att förlora, vi hade inget att vinna. Att hantera det är en utmaning, säger Klopp på en presskonferens.

Efter att Liverpool säkrade titeln har det spekulerats i om Klopp kommer ge sina yngre spelare speltid. För den 17-årige talangen Harvey Elliott fattas det tre matcher för att han ska bli den yngste spelaren någonsin som får en guldmedalj i Premier League.

Jürgen Klopp: ”Går inte att ge bort som godis”

Klopp viftar bort frågor om speltid till sina unga talanger på presskonferensen.

– De här frågorna skulle aldrig ställas till Frank Lampard eller Ole. Vi vill vinna fotbollsmatcher, de bästa spelarna behöver vara på planen och de är en del av det. De är framtiden men vi kommer inte spela med dem nu. Premier League-matcher är inte julklappar, säger tysken.

– Det går inte att ge bort speltid som godis, vi måste försäkra oss om att de bästa elva för dagen är på planen. Men de finns där och de är riktigt nära.

Liverpools första chans till revansch efter nederlaget mot Manchester City kommer på söndag när laget tar emot Aston Villa på hemmaplan.